Reklama

Reklama

Velký den slečny Pettigrewové

  • Velká Británie Miss Pettigrew Lives for a Day
Trailer

Guinevra Pettigrewová je postarší guvernantka s netradičními výchovnými metodami, která počtvrté přišla o zaměstnání. V agentuře je už považována za zcela neperspektivního pracovníka. Vedena náhlým impulzem sebere v agentuře ze stolu vizitku potenciální zaměstnavatelky a vydá se na uvedenou adresu. Tam najde mladičkou americkou zpěvačku Delysii, která se snaží v Londýně nastartovat kariéru. Než si stačí Guinevra uvědomit, že dívka nehledá chůvu, ale sekretářku, je okamžitě vtažena do jejího života. Ukáže se, že slečna Pettigrewová vládne nečekaným důvtipem a dokáže být neocenitelnou pomocnicí při řešení krizových situací. Obě ženy se brzy spřátelí a začnou se vzájemně podporovat v rozhodnutí vydat se na cestu za svým snem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Proč sem obsadili Frances McDormand... Proč?! Ze začátku neuvěřitelně nabušený návrat k tomu nejlepšímu ze screwball komedií (myslím scénu v bytě) se postupně začne rozmělňovat v obyčejnou retro-romanci, která s přibývající stopáží přestává servírovat povedené vtipy a nabízí jen otravnou slečnu Pettigrewovou a její sebelítostné potácení se mezi londýnskou smetánkou. Snad všechny postavy jsou tu ale zajímavější než ona. Kdyby se neuhnulo z komediální roviny a celý film stál na vztahu Delysie a Michaela, možná bych tu bezmála oslavoval. Zkrátka obří propálená šance už proto, že Amy Adams je opět tááááááááákle cute a do screwballu sedí jako ulitá. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Kouzelná dobová komedie o jednom dni v životě neobyčejné ženy a praštěného třeštidla. Amy Adams je tady naprosto úžasná, i když je někdy vážně na zabití. Frances McDormand ušla, žádný velký zázrak. Spolu s Amy byl nejlepší Lee Pace, ten je tak rozkošnej, až to bolí. Samozřejmě opět charisma v akci anebo Mark Strong. Též Ciarán Hinds tu docela ušel. Shirley Henderson skvělá jako obvykle. K ději - na to, že se odehráváv v jeden den, to odsýpá rychle a zábavně, člověk se nenudí, naopak, baví se a i se shovívavě pousměje. Velké plus za dobovou hudbu a kostýmy. ()

Reklama

Ernia 

všechny recenze uživatele

Já tu Amy prostě žeru! Ta holka má šmrnc. Pokaždé když se v tomto filmu objeví v záběru, měla jsem oči jen pro ní a její ztřeštěnou Delysii Lafosse. Takovému trdlu s úžasným úsměvem nešlo odolat, navíc s ní film dostává švih. Tomu ale také hodně výrazně napomáhá stylová hudba, která hraje skoro nonstop celý film. První půlhodina uteče ani nevíte jak, pak film sice trošku zpomalí, ale i tak je se pořád na co koukat - nebo je to tím že mám slabost pro retro, skvělé kostýmy a bezvadné kudrlinky ve vlasech sepnuté třpytivou sponkou? Největší slabostí celého filmu je ale jeho jednoduchost a předvídatelnost. Konec filmu je tak klasicky sentimentální až se mi na to ani nechtělo dívat, jenže na druhou stranu leckdo řekne: "No a co bys chtěla? Aby tam hodili bombardování a třeba všichni umřeli?" Což teda i ten konec jaký je, je lepší než bomby ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Rozverná Amy Adams házející cukrbliky a špulící rtíky do všech stran. Frances McDormand starší, než skutečně je, resp. není to příliš lichotící role, která by ji dodala té nejlepší vizáže, ostatně, vlastně tu herečka ani příliš velký koncert nepředvádí, což nijak zvlášť ale nevadí a každopádně ztvárňuje skvělý protipól bezstarostnému mládí a frivolnosti Amy. Taky se tu hodně mluví, směje a mračí, šustí tu satén a krajky a klapou podpatky a celé to droboučkými krůčky dotančí ke zdárnému konci. Jste-li uvolnění, chcete-li se jen dívat a nenásilně se bavit, určitě se na slečnu Pettigrew podívejte, mne nijak neurazila (i když ze začátku to vypadalo dost děsivě), naopak. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poměrně sympatická záležitost s vynikájící první polovinou a opět sladkou Amy Adams.Velká škoda,že ve druhé půlce začně film ztrácet trošku dech a s vypětím všech sil se dopotácí k očekávanému konci.Pokud by se film držel stylu první (skoro až ke grotesce směřující) půlky mohlo být hodnocení ještě lepší...70% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama