Reklama

Reklama

Annie Leibovitz: Život objektivem

  • USA Annie Leibovitz: Life Through A Lens (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fascinující dokumentární portrét zachycuje osobnost legendární americké fotografky Annie Leibovitzové, která proslavila skupinu Rolling Stones a pracovala pro časopisy Vanity Fair či Vogue. Fotografovala Micka Jaggera, Hillary Clintonovou, Patti Smithovou, Demi Mooreovou, Keithe Richardse či Arnolda Schwarzeneggera. Se svým fotoaparátem však také neohroženě dokumentovala válečnou apokalypsu v Sarajevu a ve Rwandě. V uplynulých třiceti letech se podílela na formování podoby současného světa a dnes je stejně slavná jako celebrity, s nimiž pracovala. Barbara Leibovitzová zachycuje svou starší sestru jako osobnost, která si dokázala ochránit soukromou sféru a udržet integritu i v dramatických, nátlakových situacích. V práci, na idylické rodinné farmě i nad poslední knihou svých fotografií – všude tam je Annie Leibovitzová ženou, která nikdy neztratila tvář. To potvrzují i všechny známé osobnosti, které režisérka zpovídá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Její Výsost Fotografka. Majitelka geniálního oka, kterým to musí začít a pak uděláte úchvatnou fotku i Lubitelem ze šrotu. Ale dřív se to oko musí domluvit se srdcem. I to ona má a tak udělá i ryze komerční fotku, z který se padá na prdel. Načichlá časákem Rolling Stone, vylomeninami tehdejší éry a zkušeností let focení vzbuzuje i v celebritách respekt, s nímž se neptají "za kolik?" ale "kdy?". Dokument o ní byl fajn, ale neměl její kalibr. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Dokumentarne je to zvladnute celkem dobre, ale nakonec stejne prestanete poslouchat ty reci okolo a zamerite se pouze na vsechnu tu stylizaci, samotne foceni a rozmachla gesta Annie. Je to osobnost, jeji fotografie jsou nadherne, dokument sam o sobe nicim nevynika. Nic jineho jsme ale prece necekali, ne? ;) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Dokument o poprednej predstaviteľke súčasného foto-umenia. Aspoň jednu z jej fotografií určite videl takmer každý. Málokto však vie, že práve Annie Leibovitz je ich autorkou. A keď nám dokument popri strohom sumarizovaní jej života predstavuje kolónu a sériu jej majstrovských výtvorov, nemohol som uveriť, že všetky tie preslávené fotografie má na svedomí jeden človek. Stručný príbeh je venovaný každej z fronty týchto fotografických snímok, potešia výpovede známych (a u nás aj menej známych) osobností, chýbalo tomu však väčšie nasadenie a osobného priblíženia života samotnej Annie. Zaujímalo by ma, či má svoje perfekcionistiské oko poistené. 80%. ()

Danula13 

všechny recenze uživatele

Dokument mne ničím neoslnil, dokonce ani tou plejádou vyfocených celebrit. Nesdílím zdejší všeobecné nadšení z této židovské fotografky. Ano, nejspíš umí fotit (nejsem odborník), ale není jediná na světě. Mám tedy tomu oslavnému dokumentu tleskat ? Na "stará" kolena (51 let) si pořídit dítě, potom ještě další dvě přes náhradní matku, následně defacto zkrachovat, to mi fakt hlava nebere. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obyčejný dokument o neobyčejné fotografce. Největší hodnotou tohoto snímku jsou bezpochyby fotografie Annie Liebovitz, jinak dokument působí jako narychlo spíchnutá záležitost. Na druhou stranu jsou zde zmíněny všechny její slavné portréty a také jsou k vidění i reportážní fotografie, které se mi osobně líbí ještě více. Také je patrné, že Annie ty nejsilnější díla už nafotila. Fotky Kirsten Dunst či Kiery Knightley už nedosahují takové silné autenticity ani výpovědi jako skvělé fotky například Rolling Stones, Meryl Streep či Raye Charelse. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama