Reklama

Reklama

Phoebe v říši divů

  • USA Phoebe in Wonderland (více)
TV spot

Obsahy(1)

Phoebe v říši divů režiséra Daniela Barnze je fantastický příběh o malé Phoebe (Elle Fanning), která touží hrát ve školním představení Alenky v říši divů. Když ji její svérázná učitelka dramatu, slečna Dodgerová (Patricia Clarkson), skutečně obsadí, Phoebe se snaží ovládat své chování tak, aby jí ředitel (Campbell Scott) dovolil pokračovat. Jak se ale Phoebin stres zvyšuje, její chování je horší a horší. To vytváří mimořádný tlak na její rodiče, Hillary a Petera (Felicity Huffman a Bill Pullman). Hillary je stravována pocitem selhání jak v profesionálním, tak osobním životě. Zoufale se snaží své dcerce porozumět a pomoci. Její pokusy ale nejsou příliš úspěšné, protože Phoebe se začíná stahovat do imaginárního světa fantazie, který je zabydlen postavami z Alenky v říši divů, do světa, který je stále znepokojivější a zrádnější. Phoebe trefně poznámenává směrem k Houseňákovi: “být za jeden den hned malý a hned zas velký, to se člověku poplete”. Phoebe s Hillary se budou muset pokusit (pod dohledem slečny Dodgerové) zvládnout onu podivnou, bolestnou i radostnou proměnu z kukly v motýla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (78)

heyda 

všechny recenze uživatele

Celý tento film mi přišel padlý na hlavu. Od ředitele, přes učitelky až po rodiče i ty malý holky. Jediné, co jsem si z tohoto filmu odnesl je: Tourettův syndrom. Pro mě dodnes naprosto neznámý pojem. Za to dávám 1 hvězdičku, jinak velmi nepodařený film s otřesnými hereckými výkony (vyjma Felicity), nulovými emocemi a povrchním dějem. 25% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem žádný zázrak a taky se mi ho nedostalo, ale byl to poměrně příjemně oddychový film s hlavní hrdinkou, u které musí všichni kromě rodičů poznat, že je něco špatně. Osobně jsem to typovala na aspergův syndrom a myslím si, že to opravdu byl spíš ten, než onen, se kterým se vyrukovali na konci a o kterém jsem nikdy neslyšela. Podle mě tam bylo moc málo fantaziiních výletů, vzhledem k tomu, že ty byli z celého filmu nejlepší, přidala bych. 3* A Felicity Huffman si může obarvit a ostříhat vlasy/popřípadě si nasadit paruku, ale role matky, která nezvládá svoje děti a radši by pracovala, to je celá Lynette. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborně zahrané i obsazené - především mě nadchl výkon "malé velké" nebo " velké malé" představitelky Phoebe (troufnu si říct, že snad dokonce "strčila do kapsy" i svoji mnohem slavnější sestřičku). Moje oblíbená Felicity Huffman mě taky nezklamala. Po výtvarné stránce (především imaginární pasáže) dokonalé, ale "HUPS" - přeci jen do ***** "NĚCO" chybí... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Holčička Phoebe má kolem sebe trošku jiný svět. Pořád je to ale malá holčička, kterou se snaží její okolní svět pochopit. Já se třeba do té postavy té učitelky dostal hned, protože mi Phoebe zase tak zvláštní nepřišla. Prostě jenom nad věcmi přemýšlela trošku jinak, než jiné děti. Na film se tak z hereckého hlediska pěkně koukalo, ale u mě to ve výsledku skončilo na průměru, protože se zajímavým nápadem přišlo vcelku průměrné a nudné zpracování. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hlavná postava - Phoebe - mi neskutočne liezla na nervy. Počas sledovania som sa niekoľkokrát pristihol, že by som ju najradšej poslal niekam do južného Sudánu, kde by sa hneď naučila, že detstvo nie je len o rozmaznanom fňukaní, ale že sú aj také veci v živote detí, o ktorých nemá ani šajnu. Našťastie. Jednoducho fracek. No po hereckej a dramatickej stránke to nemalo chybu, aj keď dejová linka bola občas len jedno veľké nesúrodé divadlo, ktoré sa chcelo tváriť artovo, aby akože pritiahlo aj náročnejšieho diváka. Že to nevyšlo je nad slnko jasné. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • První návrh scénáře byl napsán dokonce rok předtím, než se Elle Fanning, představitelka hlavní role, narodila. (HappySmile)

Reklama

Reklama