Reklama

Reklama

Bareuge salja

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Když v provinčním městě Sampo opakovaně dojde k přepadení banky, hodlá místní zastupitelstvo uklidnit veřejnost a média tím, že zorganizuje tréninkový zásah při fingovaném bankovním přepadení. Role lupiče připadne tvrdohlavému dopravnímu policistovi, který je kvůli striktnímu následování zákonů trnem v oku svých laxních nadřízených. Ten se úkolu zhostí s býčí svědomitostí, takže loupež v jeho provedení nabude rozměrů perfektního zločinu a trénink se změní v absurdní přehlídku neschopnosti ostatních členů policejního sboru. Nápaditě rozvedený originální koncept na sebe nabaluje prvky kriminálního žánru, komedie a satiry, přičemž staví na chytré reflexi schémat lupičských filmů. Snímek, kterým jeho režisér debutoval na poli celovečerní režie, se v Jižní Koreji stal jedním z překvapivých hitů loňského roku. [Filmasia 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá komédia. Má výborný príbeh o schopnom dopravnom policajtovi, ktorý chce zo seba za každých okolností vydávať len to najlepšie a v jeho meste sa kvôli neustálym bankovým lúpežiam polícia práve rozhodla uskutočniť tréningový zásah, pri ktorom má zabrániť plánovanému prepadnutiu banky, aby si u verejnosti polícia napravila reputáciu a lupičom má byť podľa rozkazu práve dopravný policajt. Lenže policajné veliteľstvo netuší, že ho silno podcenili a keď chce policajt niečo urobiť kvalitne, tak ho len tak niekto nezastaví. Spracovanie je výborné, potenciál tohto veľmi zaujímavého námetu je tu využitý snáď naplno a tak je celý čas skutočne radosť pozerať, ako má hlavný hrdina všetko premyslené a polícia sa svojou neschopnosťou len čím ďalej viac strápňuje, pričom nechýba parodizovanie asi všetkých typických situácií, ktoré sa v bežných filmoch o bankových prepadoch a následných vyjednávaniach dajú nájsť. Po stránke humoru som veľmi spokojný, tento film sa našťastie vôbec nesnaží zbytočne hnať humor do extrému, čo mi určite vyhovuje, ale celé to pôsobí tak prirodzene a uveriteľne, vtip je tu správne dávkovaný a je tu množstvo perfektných nápadov a situácií, na ktoré sa len tak nezabúda, ako tabuľky, nepriestrelná vesta, box proti wushu a mnohé iné. Herecké obsadenie je výborné, celý film prakticky stojí len na hlavnom hrdinovi a Jeong Jae-yeong svoju úlohu zvládol skvelo, páčia sa mi aj rukojemníci, neschopní policajti, zábavný vyjednávač, tu nemám koho kritizovať. Réžia a technická stránka sú úplne ideálne. Plné hodnotenie nedávam asi len preto, lebo je to stále len komédia, ktorá pre mňa nemá až taký potenciál. Ale inak tu nemám vôbec čo vytknúť. 82% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální a zábavná obdoba hry na četníky a lupiče zrealizovaná vybraným policistou v podobě simulovaného přepadení banky a držení rukojmích se vším všudy, včetně policejního obléhání a účasti obecenstva a médií. Policejní šéf to se svým výběrem pěkně přepískl, jelikož tenhle chlapík má pod čepicí a ani zásahová jednotka a odstřelovači se mu jen tak nedostanou na kobylku... Zajímavé tématice by slušelo více nápadů, ale Jeong Jae-yeong je jako obvykle přesný a film jako celek působí sympaticky. Fajn oddechovka, proč ne... 7/10 ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, bohužel zcela zabitý nesmírným počtem nelogičností, takže film člověka akorát tak parádně otráví. (proč si policajti cvičí zásah v bance, když jim padouši nějakou vyloupí každou chvíli, takže si můžou "cvičit" naživo; proč při tom cvičení dostanou "obranáři" na začátku info, že teď to vypukne - to jako si myslí, že v realitě jim budou lupiči oznamovat, že se chystají něco vykrást?; hlavní hrdina se producíruje několikrát v bance před oknem a ostřelovači se ho pokusí trefit jen jednou; co mělo znamenat to "udušení" v trezoru, to jako ta zásahová jednotka nemohla jít ven stejnou cestou, co tam přišla; proč autobus řídila "mrtvola" a proč vůbec někam jeli, proč poslouchali toho hlavního hrdinu, co zůstal v bance; jak to, že ten hlavní hrdina mohl zůstat v bance, to se tam jako ty policisti po odjezdu autobusu vůbec nešli podívat atd.) ()

cunesk8 

všechny recenze uživatele

Supr námět. Ze startu mi film přišel takový nemastný, neslaný, ale po chvilce se to docela dobře rozjede. Jen takový "jemný, " a pomalý asijský styl natočení tomu moc nesedl. Tady by se hodilo trošku přitvdrit na takový "americký" způsob. Nakonec jsem se u toho filmu dobře pobavil. + komenty: Lacike,Tombac. 70% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní mazec, co se originality námětu týče. Jung-Do Man je pověřen sehrát ve cvičení roli bankovního zloděje. A i když jde o cvičení nehodlá nikoho šetřit ani sebe. Je tu výborný verbální humor, nápaditost, některé fóry hned tak nezapomenu za to vám ručím. Neschopnost jihokorejské policie je naplno odhalena:) Ostatně ve kterém filmu, uvidíte, že rukojmí se budou hádat u videozáznamu zda to dostal policista do hlavy? A více vtipů, už nebudu spoilovat, to musíte prostě vidět. ()

Galerie (18)

Související novinky

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama