Reklama

Reklama

Carl Fredricksen je bývalý prodavač pouťových balónků, který je nucen se vystěhovat z domu, který společně se svou zesnulou manželkou Ellie postavili. Místo odchodu do domova důchodců se ale odhodlá k činu. Ke střeše svého domu přiváže tisíce balónků, vystoupá s domem k nebi a vydá se do Jižní Ameriky, jak to kdysi dávno slíbil své ženě. Na cestu se s ním ale vydává ještě jeden nechtěný cestovatel, o jehož přítomnosti Carl nemá ani tušení. Je to osmiletý chlapec Russell, který se ocitl na jeho zápraží právě v okamžiku, kdy se dům vznesl k nebi. Starého muže a malého chlapce na společné cestě do Jižní Ameriky čekají úžasná dobrodružství, na která nikdy nezapomenou. (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (1 408)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ještě u žádného Pixara mi tak netekly slzy, jako u tohohle. Pes je skvělý a dokonalost mu dodává dabing Pavla Lišky (kam se hrabe originál). Pro mě byla maličká vada na kráse animace dědy a také ta zápletka na ostrově. Ovšem balónky byly nádherné a jako obvykle u Pixara ty nádherné detaily při animaci (viz stěhovák a jeho cedulka na tričku). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Až mě jednou začnou filmy od Pixaru nudit, radši mě preventivně odstřelte - nebudu nejspíš v pořádku a co vy víte, třeba to bude i nakažlivé! Vzhůru do oblak je téměř dokonalá věc - téměř proto, že mi v ní chyběly dvě drobnosti. Jednak scéna, třeba úplně krátká, v níž by bylo vidět, jak Carl všechny ty balonky připravoval, nafukoval a tak vůbec, no a potom stavěni stanu. Jinak velká spokojenost. Seniorský souboj chodítko vs. meč mě dohnal k slzám:-) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

"Blbé veverky!" Velké dobrodružství, v němž se trochu ztrácejí malé, ale důležité emoce. Nejsilnější část, příběh jednoho života, film otevírá, a úplný závěr je oproti ní poněkud mdlý. Rozmlsán prudce vzestupnou kvalitou předchozích pixarovek (Auta, Ratatouille, Vall-I), musím tentokrát se smutkem v prstech napsat, že Vzhůru do oblak je jenom vysoce nadprůměrnou akční komedií o životě, dětech a rodičích (jenom nevím, jestli divačky akceptují mateřskou rovinu vyprávění, přítomnou díky samici smyšleného ptáka). 85% Apendix: Vyplatí se vidět ve 3D. Zajímavé komentáře: POMO, Cervenak, ifa ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejen důkaz toho, že na dobrodružství není nikdy moc pozdě, ale hlavně potvrzení, že ve správných režisérsko-animátorských rukou se i z neobvyklého poskládání několika oblíbených klišé dá udělat perla. Doteď totiž žasnu nad tím, že drama o nesplněných snech si s dobrodružnou podívanou neodporuje, ale perfektně jí dodává hlubší rozměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po slabém Wall-E opět trošku dospěleji vypadající animák Pixarovců. Sám jsem si na začátku říkal jak tohle můžu přežít. Nesympatický dědek a otravný klučina. Naštěstí ale tvůrci přibalili nějaké ty vedlejší postavy. Opravdu jsem už začínal pomalu žehrat na to jestli nedocházejí v poslední době Pixaru nápady. Musím hned odpovědět že nedocházejí. Lítající barák, mluvící psi a hlavně jeden sympatický pták. Nejvíce mě dostala scéna kdy záporák spraví svému Beta psu mluvítko a on začne mluvit pomalu jako Darth Vader. Dost mě zarazily smutné scény zkraje filmu, které byly opravdu hodně dojemné až jsem málem zamačkával slzu i já....... No nakonec samozřejmě vše dobře dopadne. PS: Pro mě jednoznačný král animovaného filmu pro rok 2009. Druhé shlédnutí totiž tento animák vytáhlo ještě více vzhrůru. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (54)

  • Hory a vodopády podobné Rajským vodopádům se ve skutečnosti nacházejí ve Venezuele. Tamější Andělský vodopád je nejvyšším vodopádem na světě. (HellFire)

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Pixar si se ženami nerozumí

Pixar si se ženami nerozumí

20.10.2010

Brenda Chapman (foto), která debutovala Princem Egyptským, měla být první režisérskou pracující pod značkou Pixar. Nakonec k tomu nedojde a produkce studia zůstává „pánskou jízdou“ (nebo spíš… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama