Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

chrochtos 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrasnejsich filmu jaky sem kdy videl.. matilda je perla ve svete televizniho odpadu, jeji rodice sou ukazkovy "white trash", reditelka je dabel a jeji pani ucitelka je neco jako andel.. asi sem extremne sentimentalni, ale tenhle film me tak strasne dojal a oslovil.. jeden z mala filmu na svete kde je inteligence a slusnost oslavovana. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Být o dvacet let mladší jistě bych dvě hvězdičky přidala, ale jako stará řepa tuhle rozvernou pseudopohádku neocením. Na takový druh gagů a legrace už (bohužel?) nemám potřebné buňky. Já dávám 2*, náctileté holky ať si jednu přihodí, děti do deseti let věku můžou přidat 2* (kluci) a holčičky můžou jít na plný počet. 45% ()

Reklama

hyena1 odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem se před obědem rozhodovala jestli se budu dívat na Deníky orangutanů nebo Matildu, bohužel jsem si nevybrala orangutany. Rodinná dobrodružná komedie? Kde?... Že se může narodit geniální dítě do nevhodných podmínek, tomu bych věřila - jsem toho přece jasným důkazem :D - takže nápad to nebyl vyloženě špatný. Ale všechno ostatní - absolutně špatně! Tuhle trapnou americkou vymývárnu mozku nedoporučuju pouštět ani po sobotním draku, natož za střízliva a ještě dětem... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Danny DeVito má svůj svět a Roald Dahl zrovna tak. Jen by mně zajímalo, kolik diváků takovou podívanou přijme s kladným smýšlením. I kdybych DeVita stokrát obhajoval, musím mu přiznat pár stupidních a nechutných scén, jenž nemají ve filmu vůbec být. To ostatní je strašně infantilní, svým způsobem roztomilé, ale bohužel jen málo zábavné. Mara Wilson to trochu vytáhla. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Půvabný příběh, velmi patřičně uchopený DeVitem skrzeva čiročirý dětský pohled na svět, jehož nepochopení zřejmě vede k tak absurdně nízkému hodnocení, které zde Matilda má... Ano, až dětinské triky a poetika, ale právě to všechno do sebe zapadá, snad jen použití liliputky v několika úvodních záběrech, než nastoupila na scénu roztomile obyčejná Mara Wilson, mě rušilo a kazilo dojem... Po zbytek filmu jsem byl spokojeným dítětem... (Trefné komentáře: Oskar; Naprosté nepochopení: Melies) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Pam Ferris zůstávala v postavě a děsila děti, i když se zrovna nenatáčelo. Chtěla, aby strach dětí byl před kamerou upřímný. (mi-ib)
  • Vůz, který Harry (Danny DeVitto) prodal slečně Trunchbullové (Pam Ferris), je 1970 Buick Electra 225 sedan. (mi-ib)
  • Během natáčení bojovala matka Mary Wilson (Matilda), Susiue, s rakovinou prsu, které nakonec podlehla. Danny DeVito (Mr. Wormwood) ji navštívil v nemocnici a ukázal ji téměř hotovou verzi filmu, aby viděla svou dceru hrát ještě předtím, než zemře. (Anife)

Reklama

Reklama