Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já za to nemůžu, mě to baví. Nikdy nechybím u televizní reprízy. Tahle rodinná komedie je ve svém žánru jedna z těch lepších. Má to hromadu vtipu, ale i dojemných scén. Pam Ferris je jako ďábelská ředitelka Trunchbullová naprosto famozní. Je to nejlepší postava filmu. Výborný je i Danny DeVito. Ten příběh mě prostě potěší vždycky. Ačkoliv jsem od Dahla nic nečetl, vím, že je to asi dost dobrý spisovatel. ()

KyoroChan 

všechny recenze uživatele

Nechápu komentáře ani to hodnocení.. Ale 100lidí-100chutí.. Víte každý jednou vyrosteme a je pro nás pak velmi těžké chápat a vnímat svět jako děti.. Matilda je příběh outsidera, který vnímá realitu správně, ale bohužel její rodina jí nerozumí, protože žije jen hmotou-Egoisti. Ten kdo nic podobného v životě nezažil, tak tenhle film odsoudí a zkritizuje.. Ale taková je dnešní doba, cynická a povrchní.. Vřele tento film doporučuju všem, kteří mají ještě unvitř dítě a umí se radovat ze života. Matilda je úžasná! ♥ ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně podle reakce 8 až 11 letých dětí. Moc se jim to líbilo; je přece potěšení vidět jak to schytává tyranská ředitelka školy Agatha Trunchbullová ...A musím přiznat, že jsem se nejednou zasmál tomu, jak zkarikované tu byly některé postavy, hlavně hrubě konzumní rodiče Matildy. Myslím, že z hlediska menšího diváka by to mohlo být klidně i za pět hvězdiček. Zřejmě bych tento film vybral mezi ty lepší, kdybych měl někde na táboře zabavit drobotinu. Opět shledávám, že se výrazně odchyluji od zdejšího průměru hodnocení... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Vím že je to úplně příšerně příšernej film, ale když mi bylo asi osm, milovala jsem ho. Strašně jsem toužila mít kouzelný schopnosti jako Matilda, a taky najít spřízněnou duši jako byla pro Matildu slečna Krásná (nebo slečna Honney). Navíc mi to přišlo napínavé a tajemné. Teď už z odstupem vidím, že je to dost trapná komedie podporující v dětech aby se hlavně hodně učily, a taky tak trochu podlézání škole, že sice paní ředitelka byla zlá, ale bez ní škola rájem na zemi. Nemám ráda Roalda Dahla, ale někdy ho někdo dokáže zfilmovat dost obstojně. Danny DeVito ale asi nebyl šťastnou volbou. Děti to sice baví, ale dospělí u toho trnou. Kdyby to nebyla moje oblíbená pohádka z dětství, klidně bych to i "hodila do odpadu". ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takhle stupidní komedii jsem už dlouho neviděl. Naprosto typickej produkt pro malý děti, kterým stačí když se na obrazovce něco hýbe, ale pro ostatní to je skoro nekoukatelný a to i když je režisérem Danny DeVito a dokonce si v tom i zahrál, ale nic z toho prostě nepomůže a nepřebije nesympatickou hlavní "hrdinku" a imbecilní děj se spoustou přehnaně rádoby vtipných scén. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (17)

  • Keď Matilda (Mara Wilson) nachytá dvoch agentov v garáži, svojimi schopnosťami uvoľní ich auto, ktoré sa začne rútiť dole ulicou. Agenti sa za ním rozbehnú a Matilda im ukradne videokazetu z kamery. V scéne predtým sa dvierka na kamere otvoria oveľa skôr a v ďalšej scéne sa otvoria opäť a Matilda vyberá kazetu. (DJ Rocco iNc)
  • V době natáčení filmu zemřela matka Mary Wilsonové, představitelky hlavní role. Ta však statečně pokračovala v natáčení a tím si vysloužila obdiv jejích hereckých kolegů. (mi-ib)
  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) vyhodí blonďaté dievčatko za jej copíky, to padá za plot a šmýka sa na zemi niekoľko metrov, pričom je možné vidieť, ako so sebou zbiera aj hlinu. Keď zastane a postaví sa, zadok má skoro čistý. (DJ Rocco iNc)

Reklama

Reklama