Reklama

Reklama

Zamilovaná zvířata

  • Francie Les Animaux amoureux (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok co rok celá naše země zní zpěvem, reptáním a výkřiky – milostným voláním zvířat. Okázalé tance a dary jsou často nejlepšími prostředky k přivábení samičky/samečka a pro diváky se tak naskýtá mnohdy směšná či jímavá, ale vždy úžasných podívaná.

Delfíni, lvi, ryby, ptáci, klokani, opice, krabi nebo hmyz, všichni tito jedinci se snaží okouzlit toho druhého za účelem páření a zplození života. Jejich obřady lásky jsou jako zrcadlo, ve kterém se člověk dost často poznává…

Skrz nádherné a dojemné obrazy nás Les Animaux amoureux zve na cestu do různých koutů světa, abychom shlédli ty nejneobyčejnější milostné eposy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna v přítmí kinosálů. Krásné záběry divoké přírody citlivě doplněné o hudební doprovod Philipa Glasse poskládané z jednotlivých segmentů od námluv, přes samotný akt milování až po vděčný výsledek - mláďata. Úvodní i závěrečný komentář je jednoduše obecný a na pouhý pohled nahodile sestřihaný materiál smysluplně uzavírá v jednotný celek. 90% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Krásný dokument....o tom jednom :-) Povedené záběry, nerušené komentářem a logické uspořádání. To jsou hlavní klady. Samozřejmě není to zrovna typický počin do kin, ale spíš pro DVD či TV. Ale proč ne? A když už vám to vadí, tak chodit na to nemusíte, klidně si sežentě DVD nebo jiný ;-) formát. Kvalita záběrů nedosahuje působivosti, rozmanitosti a preciznosti Planety Země, ale i tak je to nádhera. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tedy, viděl jsem spoustu kinových dokumentů o zvířatech, jako např. Putování Tučňáků, Válka termitů, Tajemství oceánu.... a byly perfektní......ovšem Zamilovaná zvířata, byla totální NUDA. Nechápu, jak někdo na to může jít do kina? Já bych si tedy rval vlasy. Fajn, hezké barvy, příjemná hudba, ostrý obraz...... ale to je vše. Naprosto nezajímavé záběry a hlavně nudné záběry! Ačkoli miluji zvířata a to více než lidi, u tohoto dokumentu jsem byl rád, že už konečně skončil! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Po řadě vynikajících francouzských dokumentů o přírodě, kdy pro mě je nejúžasnější Mikrokosmos, přichází skutečně nudný a nepříliš objevný film o zamilovaných zvířatech? hm, nic proti ptákům, ale zabírají většinu filmu. Proč, když je zde skvělý Ptačí svět? Jo a Philip Glass se poslouchá pěkně, leč nějak nám chlapec ustrnul. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že hudbu skládal nějaký jeho plagiátor... Raději si znovu pustím Válku termitů, ta má alespoň správný říz! ()

alpeew 

všechny recenze uživatele

Dokument o lásce, něze, touze - tedy o milostném životě ve světě zvířat přesahující až rámec běžných dokumentárních filmů - nikoli kvůli stopáži hraného filmu. Byla jsem dojatá, pobavená, udivená i smutná - tedy bavila jsem se moc pěkně. Některé momenty jsou tak dojemné, že se člověk zastydí, že tolik nadávek pro blbce pochází se světa zvířat :-) Jediné co mi kapku scházelo, byla větší pestrost ve výběru druhů zvířat. je vidět, že režisér a kameraman mají nejvíce materiálu a zkušeností ze svého předchozího projektu Ptačí svět. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)
  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)

Související novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (více)

Reklama

Reklama