Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Super zabavna blbinka, ktera me bavila fakt od zacatku do konce. Samozrejme dojde i na nejaky ty vaznejsi, udobrovaci, ubreceny momenty, ale nastesti jich neni moc a vetsinou tu jde opravdu jen o to brusleni, coz je sice hrozna kravina, ale ty zavody proste dokazou strhnout, ze by tem holkam clovek i fandil. Dalsi klad filmu je perfektne vybrana hudba, ktera skvele ozivuje uz tak sviznej film. Navic prijemny herecky obsazeni, krome tradicne fajn Page potesi i Harden, ktera si to po tom, co me kurevsky srala v Mlze, u me trochu vylepsila. Drew tu je takova hodne v pozadi, vetsinou prilitne, nekoho sereze a uz je pryc, proste je videt, ze se spis zamerila na tu rezii a jako reziserka neni vubec spatna a prijemne prekvapila. Pak bych jeste zminil Daniela Sterna, furt jsem si rikal, co to je za srandovniho sasulu a on je to pritom starej dobrej Marv ze Sam doma. Proste hodne prijemna a svizna oddechovka a pro me mily prekvapeni. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pro pořádek. Drew B. moc nemusím, Ellen P. pro mě stále čeká na zlomový film a nejlepší byla v Hard Candy a do třetice, Juliette L. vypadá furt na dvacet:). Bez očekávání jsem teda vkročil do neznáma a... díky za to! Bez očekávání, (+-)bez znalosti obsahu, trailerů a čehokoliv podobného to byl velmi příjemný, osvěžující a zábavný příklad, jak strávit dvě hodiny. Všechny postavy jsou v podstatě fajn, kvalitních herců se tady našlo opravdu dost (čekal jsem parodii na "cihlovou scénu" pro Daniela Sterna, ale ten pán si to opravdu dával s přehledem!). Příběh neruší, i když pár slabšími, ale nutnými momenty si projde (Bliss a její láska...). Krom toho, sakra, kterýmu chlapovi vadí koukat na pěkné holky v síťovaných punčochách a se sexi přezdívkami?:-) Jednoduchá zábava prakticky pro každého s dosti vtipnými momenty a trochou nadhledu především režisérky... ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pohodovej film, až se mi nechce věřit, že ho natočila Drew Barrymore, kterou jinak moc nemusím. Evidentně, ale aspoň nasbírala po těch všech letech mnoho zkušeností a předvedla, že za kamerou má více talentu než před ní. Příběh je sice hodně jednoduchej a některá neustále se opakující klišé už mi dost lezou na nervy, ale ten film utíká tak neskutečně rychle, že vám to tentokrát ani nevadí. Ellen Page je opět okouzlující, atmosféra alá osmdesátky k nezaplacení a některé hlášky či scény nezapomenutelné. Výborný film pro zlepšení nálady, minimálně ještě jedno zkouknutí zaručené. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore nijak moc nemusím a musela by se hodně (herecky) snažit, abych se o ni nějak zvlášť začal zajímat. Po režisérské stránce to je něco jiného. Ve svém debutu ukazuje, že není jen herečka jedné, dvou nebo tří tváří a že dokáže celkem schopně ukočírovat celovečerní film. Ellen Page na druhou stranu ukazuje, proč je řazena (po právu) mezi největší naděje současného Hollywoodu. Jen by si mohla vybírat více rozmanitější role, ty stejné polohy mě už nebaví a tak jen podvodní scéna byla příjemným osvěžením. Celkově s Whip It nemám nejmenší problém, výlet do ženského rychlobruslení to byl zajímavý leč opakovaná projekce nehrozí, na tu nemá film co nabídnout. 3 a 1/2. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore, vzdávam ti holt. Takhle svěží, adrenalinovou akční jízdu leckdy nedokáže natočit ani zkušený áčkový režisér. A tobě stačilo vzít zajimavé prostředí, namíchat trochu té lovestory v indie stylu, vybrat správné herce - tedy famozní Ellen Page, která je snad lepší než jako Juno, dát si tam po vzoru Jacksona i sebe, řádně protřepat a film byl na světě. Bruslařské derby mi zůstanou ještě dlouho před očima, tak brutální a perfektní sport jsem ještě neviděl. A o tomhle jsem do teď neslyšel. Nebýt pár protáhnutých scén, trochu skřípající romantické linky a pitomého klišé, dávam 5. Takhle velmi dobré 4 a doufám, holky, že nás o pár let znovu překvapíte, třeba i tím druhým dílem ;-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • V úvodu ve scéně, kdy Bliss Cavendar (Ellen Page) zalže o svém věku a uvede 22, ve skutečnosti uvádí svůj reálný věk. Později ve scéně, kde Iron Maven (Juliette Lewis) nechává Bliss hádat svůj věk, i ona poté uvede svůj pravý věk 36. (8Dandee)
  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno