Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Psema 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Juno potkala Charlieho andílky, párkrát se s nimi projela na bruslích a poznala, že ti zlí nejsou rodiče, ale rozevlátí muzikanti. Až na bruslařské destruction derby se nic nového pod sluncem nekoná, ale Drew Barrymore ví, jak dávkovat tempo, pohlídá si naháněčky na okruhu a ani ten humor není úplně blbý. A uteče to strašně rychle. Vlastně tak moc, že budete mít pocit, jako by promítač zapnul dvojnásobnou rychlost. 7/10 ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Film, který tu dlouho chyběl a kupodivu nám ho dala zrovna Drew Barrymore. Z určitého pohledu je tu celkem originální námět a ikdyž jsou postavy většinou šablonovité, mají napsaný výborný scénář a v praxi fungují dokonale. Už vzpomínaná nemožnost zařadit děj do nějakého časového období je skvělá věc. Whip it má zkratka tak bezstarostnou a optimistickou atmosféru, že mu všechny chyby rádi odpustíte, navíc filmu, kde hraje Juliette Lewis i Daniel Stern nemůžu dát míň než 4*. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Tohle bruslení nejsou žádný taneční, ale kontaktní sport pro holky, který mají koule (nebo si je chtějí nechat narůst)..... Humor sice útočí na ,,nejnižší pudy“, jako je mlácení či vrážení na dráze, ale nejsme ve filmovém klubu. Votravou jsou romantický chvilky patřící spíš do Románu pro ženy. A přestože u mě převládá (asi) pocit spokojenosti, víc jak 3* nedám. Jako by se D.Barrymore totiž stále nemohla rozhodnout, jestli chce natočit komedii, romantiku nebo sportovní film. Možná to není až tak přesně řečeno, ale prostě jako chlapovi mi tam něco chybělo. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem romantik na bruslích. 2.) Mám rád ,,řežbu“ jídlem.. 3.) Chystám se zdrhnout z vesnice do města. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že nám tady vzniká ženská variace „apatowovských“ komedií (v nichž pojí nerozlučné heterosexuální přátelství dva muže). Stejně nepodstatné jako získání kluka je pro Bliss nakonec vítězství v onom bizarně kompenzačním sportu. Jak je i pro ty největší truhlíky včas předesláno, protagonistka se musí naučit rány nejen rozdávat, ale také přijímat. Největší váhu mají navzdory očekávání dialogy mezi dcerou a rodiči, z nichž je důležitější matka. Vyjma chápajícího otce jsou mužské postavy zredukovány na nadhazovače vtipů (snaživý Jimmy Fallon), autority, které nejsou nikomu svaté (ježíšovský Andrew Wilson) či objekty touhy (nijaký Landon Pigg). Drew Barrymore dobře odhadla své herecké možnosti, když si přiřkla tu nejpřitroublejší roli. Pozoruhodnější výkon předvádí jako režisérka, v kramflecích nejjistější, když diriguje komorní orchestr o pár hráčích. Scény decentně naparfémované psychologií nepůsobí zcela naivně a občas se jimi dokonce mihne emoce, jejíž pravost jsem neměl důvod zpochybňovat. Více postav, natož nějaká akce znamená menší či větší bordel (ve stupidní jídlové bitce doslova), takových scén ale není mnoho a pro příběh nejsou zas tak důležité. Více mne zamrzela neschopnost Drew evokovat 80. léta (dobu její puberty) krom použitých songů a zakomponovaných popkulturních odkazů také stylem režie, ale to už bych od debutantky chtěl příliš. Tahle nenáročná a zejména zásluhou Ellen Page moc a moc sympatická komedie napoprvé úplně stačí. 70% Zajímavé komentáře: Sobis87, johnn333, ScarPoul ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $13,043,363Tržby Celosvetovo $16,633,035Tržby za predaj DVD v USA $5,567,736 //počet predaných kusov 315,992║ Schematicky len tuctová limonáda, akurát že tam bolo neokukané korčuľovanie ale ani to nijak zvlášť nemalo čo ponúknuť v suchej réžii Drew Barrymore, čakal som veru viac. /25%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)
  • V úvodu ve scéně, kdy Bliss Cavendar (Ellen Page) zalže o svém věku a uvede 22, ve skutečnosti uvádí svůj reálný věk. Později ve scéně, kde Iron Maven (Juliette Lewis) nechává Bliss hádat svůj věk, i ona poté uvede svůj pravý věk 36. (8Dandee)
  • Tým Hurl Scouts je založen na skutečném týmu Tough Cookies z Los Angeles. Oba týmy jsou tématicky založeny na amerických skautkách a mají zelené dresy. (Cheeker)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama