Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Film, který na mě nijak nezapůsobil. Nabídnul sice atraktivní téma, ale nedokázal ho zábavně odvyprávět. Na to, že žánrově má být komedií, rozesmál mě pouze jednou. Rodinné drama je vylíčeno děsně nudně a nijak originálně. Bruslení je v tomto filmu až sekundární záležitostí. Závody jsou tak špatně natočené, že jsem ani pořádně nepochopil o co v nich jde. Jízda je tak nepřehledně udělaná, že jsem dal na slova moderátora a sledoval punčochy, skóre pouze kontroloval. O emoce jsem za celou dobu ani nezakopl. Stopáž je přepálená a má tolik nudných a zbytečných míst, že konec by byl v tu chvíly vysvobozením. Drew Barrymore natočila průměrný film, který není vůbec ničím zajímavý. Z celého hereckého obsazení, mě bavila pouze Juliette Lewis, která vypadá pořád stejně mladě a tady jí to docela sekne. Závodnice jsou všeobecně asi to nejzajímavější na celém filmu, ne snad vzhledem, ale zajímavým stylem. Hlavní hrdinka mi nic neřekla a místo sympatií, jsem cítil pravý opak. Že by zrovna tohle byl hit, který si zaslouží promítání v tuzemských kinech a dostal přednost, když ostatní, mnohem lepší filmy ostrouhají, no nevim. 50% 17.01. 2010 ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě to nechytlo. Zpracování mohlo být zajímavější a chytlavější. Debutantka Drew Barrymore díky svým malým zkušenostem mi však tentokrát nejde pod mušku, místo ní se tam postaví scénáristi, u kterých žasnu nad výtvorem něčeho tak naroubovaně nezáživného. Ellen Page je pěkná herečka, hrát také umí a celý tento projekt táhne kupředu, její role stejně jako ostatních ve funkci kotvy jí tu práci velmi ztěžují. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore nijak moc nemusím a musela by se hodně (herecky) snažit, abych se o ni nějak zvlášť začal zajímat. Po režisérské stránce to je něco jiného. Ve svém debutu ukazuje, že není jen herečka jedné, dvou nebo tří tváří a že dokáže celkem schopně ukočírovat celovečerní film. Ellen Page na druhou stranu ukazuje, proč je řazena (po právu) mezi největší naděje současného Hollywoodu. Jen by si mohla vybírat více rozmanitější role, ty stejné polohy mě už nebaví a tak jen podvodní scéna byla příjemným osvěžením. Celkově s Whip It nemám nejmenší problém, výlet do ženského rychlobruslení to byl zajímavý leč opakovaná projekce nehrozí, na tu nemá film co nabídnout. 3 a 1/2. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie najhoršia prvotina od D. Barrymore. Dejovo síce jednoduchšie a bláznivé, ale o to viac zábavnejšie a v súťažných scénkach aj celkom napínavé. Ako jednohubka na posedenie s deckami pred telkou ako stvorené (ale pripravte sa, že si potom budete musieť nachystať korčule :D). 60/100 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený debut od D. Barrymore, kto by to čakal. Humor aj vtípky fungujú a E.Page opäť potvrdzuje, že sa jej darí právom. Viac ako E.Page však na mňa zapôsobila Marcia Gay Harde v úlohe matky, pretože jej úloha bola najvýraznejšia a navyše skvelo zahraná. Veľká škoda, že nedostala väčší priestor. Ďalším prekvapením bolo pre mňa obsadenie J. Lewis, po ktorej sa donedávna akokeby zľahla zem. Príbeh nie je dôležitý, nič čo by sme už nevideli, ale pozeralo sa to príjemne. Kedy mi naskočil úsmev na ksichte neviem, ale ostal mi na tvári až do skončenia titulkov, pretože tu sú aj titulky zábavné. 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • V Kolumbii začalo Roller Derby poté, co grafický designér z Bogoty viděl tento film. (Cheeker)
  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)
  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama