Reklama

Reklama

Bliss má ráda rock a její život v americkém maloměstě kdesi v Texasu stojí za dvě věci. Matka jí nutí do příšerných soutěží krásy, na nichž si načančané slečinky nepřejí nic než světový mír, uhihňaný spolužačky jsou na pěst a brigáda servírky taky není nic moc. Jednou však s kámoškou narazí v sousedním městě na drsný závody na kolečkových bruslích a její život se rozjede na plný obrátky... Film o holce, která na lokální soutěž krásy neváhá přijít s modrým přelivem, natočila slavná Drew Barrymore (Charlieho andílci) a ve filmu si i zahrála jednu ze závodnic. Hlavní postavu Bliss hraje talentovaná nastupující hvězda Ellen Page. Ta se objevila například v trojce X-Men, ale proslavila se především svou rolí ve skvělé komedii Juno, za níž byla dokonce nominovaná na Oscara. Ellen ohromuje filmový svět nejen nepopiratelným hereckým talentem, ale i zvláštní neokázalou krásou, která ji předurčuje k rolím silných sympatických hrdinů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (580)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nic extra a až na pár dobrých vtipů, není zas tak co vychvalovat, průměrný snímek, který nenudí, ale není ani nijak extra vtipný, místy naivní. Jako režijní debut Drew Barrymore ve kterém si i sama zahrála výborné. Čekal jsem pořádnou odvazovou akci plnou koček, ale dostal jsem pokérkované - čtyřicátnice, které sotva dovedli bruslit, ale na úlet dobrý. 60 % ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Do čeho mi to zas je strkán nos? Opravdu si ten film hraje na rebelství nebo ono heslo "Přidej se k rebelkám" z obalu DVD je jen trapnou reklamou a tvůrci s ním nemají nic společného? Pokud o svém díle tvořivé dámy přemýšlely a chtěly jím alespoň něco sdělit, snad ta druhá možnost vlastně ani možnost není. Nevypadat jako Ellen Page a neumět to na bruslích, tak jste obyčejnější myšku ještě neviděli. Pokud se proti něčemu bouří, tak proti magorství své matky a (reálně neexistujícím) velepředsudkům. Tahle posvěcovatelka a zrůžovitelka mladické vzpurnosti není žádná rebelka, nýbrž řadový člen společnosti. Filmy jako Vyfič! mu však mohou na chvilku dodat pocit, že on s Bliss, dobře, že je hezká, je jiný a nikdo mu nerozumí. Možná i naději, že si své pitominy prosadí... Nudné panoptikum jakože opravdových figurek s vlastnostmi typu, "nutí dceru do soutěží krásy", "je pod pantoflem", "jezdí drsně na bruslích, ale je to citlivá svobodná máti". Pochodem vchod od oposlouchaného apelu "Zkus všechny chápat" k bizarnostem vhodným leda k vypointování absurdně humorných situací. K vypointování ale nedochází... SPOILER - Závěr jsem vyloženě odtrpěl, neboť odpor rodičů zčásti motivovaný možností, že Bliss provozovaný sport silně hrozí vážným úrazem, se zlomí v okamžení, kdy se rodičům vyjeví, že je tomu skutečně tak. KONEC SPOILERU. Silná *. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Drew Barrymore až tak veľmi nežeriem, viacmenej mi v celku dostatočne vadí, ale v tomto snímku to tak nebolo... nie celkom. Hodnotenie sa neodrazilo na jej účinkovaní tuna... dievčenský snímok, ktorý má v podstate dostatočne neuspokojil... príjemní herci, prevedenie, pár ozaj podarených scén, slušná atmosféra... no jo no 7/10, avšak môj šalok kakaa to nebol... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to ty děvčata udělaly, ale dojaly mě. A přitom se jedná o sakra tvrdou hru, kde si "krasobruslařky" nejdou daleko pro ránu. :-) Moralizování je na místě, s tím se musí u rodinné komedie s dospívajícím kvítkem počítat, a tak je pro mě jediným mínusem nedostatek vtipných scének. Zato bylo vidět, že holčiny si to užívaly... :-) 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $13,043,363Tržby Celosvetovo $16,633,035Tržby za predaj DVD v USA $5,567,736 //počet predaných kusov 315,992║ Schematicky len tuctová limonáda, akurát že tam bolo neokukané korčuľovanie ale ani to nijak zvlášť nemalo čo ponúknuť v suchej réžii Drew Barrymore, čakal som veru viac. /25%/ ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v Detroitu, v Michiganu a mnoho bruslařek z filmu působí v Detroitském Derby team. (sir-dave)
  • V Kolumbii začalo Roller Derby poté, co grafický designér z Bogoty viděl tento film. (Cheeker)
  • Film WHIP IT je režijním filmovým debutem Drew Barrymore, která byla doposud známá především jako herečka. (Zbyisek)

Související novinky

Juno bruslí a líbá holky

Juno bruslí a líbá holky

18.01.2008

Komedie ze života Juno vesele sbírá nadšené recenze, filmové ceny i miliony dolarů a o její hlavní představitelce, dvacetileté Ellen Page, se čím dál hlasitěji mluví jako o obrovském hereckém talentu… (více)

Reklama

Reklama