Reklama

Reklama

Rusalka

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Fantasy
Rusko, 1910, 9 min

Obsahy(1)

Drama o šesti scénách na klasické téma mořské víly a milence, který ji zradil. Na svatební hostině se objevuje přelud opuštěné rusalky, který vidí jenom mladý kníže. O osm let později vyráží mladý kníže na břeh řeky, kde se za hlasem rusalek vrhá do vln Dněpru. Mladá kněžna, která svého muže hledá, nalezne na břehu jen odložený kabátec; kníže spočívá na dně v náruči své rusalky.
Ve své době u diváků byly úspěšné zejména scény s rusalkami na dně řeky. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že Rusalka, která se dostala až do carského Ruska v době němé éry filmu byla prvně natočena - tedy jen pár scén - v Rusku, a ne v zemi, kde se hudební skladatel A. Dvořák narodil. Jeho věhlas sice může Českou republiku těšit, ale jen pokud znají význam A. Dvořáka pro celosvětovou hudební scénu. Režisér Vasilij Gončarov svěřil hlavní postavu Ruslaky své ženě - Alexandře Gončarov - a jelikož se nepotřebovalo v němé éře, aby herečka uměla zpívat, ba často i hrát, tak byl s jejím výkonoem údajně velice spokojený a dostal potom za svůj počin od své ženy deset večeří bez škemrání. Ale ani tak se mu nepovedlo odvrátit velké krize jejich manželského života... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neohúrilo, nezabavilo, možno tam ozaj chýbal spev a poriadny tanec a aj keď mi to hranie neprišlo príliš prehnané, aj tak som z toho veľa nemal. ()

Reklama

Reklama