Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický irský básník Joe Devlin, žijící v Americe, je známý také svou charitativní činností ve prospěch obětí terorismu. Ve skutečnosti však dlouhodobě pracuje na tajných dodávkách zbraní pro Irskou republikánskou armádu. Když se jej dodavatel Vincent Pauley pokusí okrást o 50 tisíc dolarů, Devlin jej „popraví“ jako zrádce. Policie ovšem nalezne u oběti novou Devlinovu knížku i s jeho věnováním. Pro poručíka Columba je to první vodítko k hledání správných souvislostí. K usvědčení vraha ovšem bude potřebovat něco přesvědčivějšího… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No nazdar, ten pán byl nejspíš válečník!“, řekl vrah Joe Devlin Columbovi, ale v duchu si vychutnával, jak zcela správně toho zloděje popravil. Jenže pomalu mu začíná docházet, že jeho protivník sice umí veršovat a zná různé styly vyšívání (koneckonců jeho synovec vyšívá, má to jako relaxaci před vzpěračskými soutěžemi), ale krok za krokem směřuje k nevyhnutelnému konci případu. Peter Falk opět exceluje (jen škoda toho dabingu s Haničincem, ten tomu trochu ubírá na kvalitě) v jednom z velice dobrých dílů, a na dlouhých jedenáct let se s postavou poručíka Columba loučí. Tento díl jsem měl vždycky rád i kvůli Clive Revillovi, který tak skvěle zahrál skvělého umělce, byť mizerného vraha, který rád pije whisky a diamantem na svém prstenu si značí, kolik ještě může vypít, což mu nakonec poručík Columbo řádně zohlední. 5 hvězdiček - 100% - „Ať každý dostane, co mu náleží, potom i já budu spokojen...“ :-) ()

fugyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa jedna z najlepších epizód od prvej série. Možno práve preto, že ide o poslednú časť, keď sa Columbo na vyše desaťročie odmlčal. Pre niekoho jednoduchšia zápletka (pre mňa rozhodne nie), no o to viac dalo námahy všetko rozpliesť, rozuzliť, rozpárať. Azda jeden z mála dielov, kedy vrah nestratil s Columbom trpezlivosť - Colombo bol s Devlinom tak často, ako sa len dalo a on ho neposlal niekam, nevyhodil, nezvýšil hlas, ale iba veršujúc objednával či nalieval. Paradoxom je, že vrah vlastne pašuje zbrane a zásobuje teroristov z IRA, ale aj tak je sympatický - whiskey, írske pivo, zbrane, noblesu mu dali rýmy, verše, spev. Ale aj tak napokon sa naplnilo: ″Let each man be paid in full.″ / „Ať každý dostane, co mu náleží.“ ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, ze to bola fakt slabsia zapletka, islo o zbytocne dlhu cast. Rozhovory s vrahom boli sympaticke, no cudujem sa tej stopazi. Zbytocne sa to vlieklo. Klady su urcite v prostredi, v ktorom sa to odohravalo, kedze v danej dobe to bola dost citliva tema. Nemozem si pomoct, ale dnes ma to nechytilo a viac menej zato moze ta stopaz. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ok, ok... je to slabší diel (najmä stopáž je zbytočne premrštená, aj niektoré "detaily", ktoré poručíka majú akože viesť k vrahovi sú dosť trapné - napríklad ako sa tá flaša whiskey len mohla dostať o dva metre ďalej :) - to by snáď došlo aj dieťaťu, že ju tam proste vrah najskôr nejak prikopol alebo inak premiestnil. Tak isto šaškovanie s prehladávaním lode - je predsa jasné, že ak sa niekam nahrnie kopec policajtov, nič ilegálne tam nenájdu - vlečný čln ako vhodné miesto na prekládku by napadlo tiež asi mnohým), ale mne sa tá atmosféra proste páčila. Ten užvanený Ír mi aj liezol na nervy, no chvíľami bol vlastne aj pre Colomba príjemný spoločník. Tak isto doba vzniku filmu je aspoň trochu dôležitá - dnes sa nám to už zdá ako taký úplne marginálny konflikt, ale vtedy sa tam (S.Írsko) vraždili ľudia za bieleho dňa. takže trošku historickej empatie je na mieste. A tým, že každý diamant má nejaký špecifický, nezameniteľný vrip som si teda vôbec neni istý, ale ak je to tak (?), potom to záverečné usvedčenie bolo vlastne veľmi brilantné.... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie celkom typický, napriek tomu však celkom zábavný diel z Columbovskej ponuky. K obvyklým ingredienciám v tejto časti pribudol humor, intelektuálske doberanie si jeden druhého a keby aspoň na niektorých miestach Columbo odložil tú rekvizitnú cigaru, tak by som ľahšie znášal jeho prehnané gestá a váľanie sa po zemi. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečná epizoda z původní "Columbo" série. Peter Falk se vrátí zpět do své nejslavnější role za 11 let a to v roce 1989. (ČSFD)

Reklama

Reklama