Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

FFilipCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Klasické korejské zbytečné natahování a vycpávání děje vedlejšími nedůležitými románky. Těšil jsem se hlavně na zpracování příchodu tsunami vlny, a z toho jsem teda opravdu hluboce zklamán. Na to, že tam na východě jim ty vlny lítaj na pobřeží skoro každej měsíc (když to přeženu), tak se radši plácají s nechutně vypadajícími CGI efekty, který jsou zralý na facku, místo aby použili třeba nějakého reálně natočeného materiálu (třeba i jen jako vzor). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Haeundae je celkom dobry film, akurat ze od Korejca Je-Gyun Joona. Katastroficky zanmer mu celkom ide, su tu dobre a zaujimave sceny /tanker/, ale prilis vela priestoru filmu je venovanych luceniu sa, rozluckam a ludskym emociam. Takze na konci uz vyslovene nuda. Dalsi dokaz pre mna, preco korejsku kinematografiu dost ignorujem. 50 % ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby polovina z korejských herců přišla o své hlasivky. Ano, i Haeundae je prošpikovaný emocemi nebo si na ně alespoň hraje. Především v první půli, kdy poznáváme hlavní hrdiny a nějakým způsobem se s nimi snažíme sžít. Sice horko těžko, protože výprava je fakt strašná, ale aspoň víte, kdo je kdo. Pro fanouška katastrofických filmů se tak stává zajímavá teprve druhá polovina filmu, kdy udeří ona obávaná vlna tsunami. Efekty jsou ucházející, ikdyž se nevyhly některým nešvarům, nedodělkům. 45% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2009] Prej katastrofickej film… Katastrofa to byla, ale scénáristická. Velkolepejch digitálních scén je poskrovnu (ale to pak stojí za to, obzvlášť v kině), ale většinu času jsem byl nucenej sledovat osudy neuvěřitelnýho množství nezajímavejch lidí, plný klišé a patosu. Jako drama Haeundae rozhodně nefunguje a všechno pak zabíjí stupidní pokusy o humor a situační gagy v těch nejnevhodnějších chvílích. Ke konci pak nastupuje na řadu citový vydírání a enormní množství nesmyslů. Ne, před elektrickým proudem se v zatopený ulici opravdu nedá zachránit lezením na sloup, ze kterýho teče voda. ()

May 

všechny recenze uživatele

K memu velkemu prekvapeni je Haeundae lepsi, nez jsem cekala. Ale i presto, ze je lepsi nez byla veskera ma ocekavani, je to stale dost spatny film. Reziserova historie oplzlych teenage komedii se tu bohuzel podepsala vice nez by bylo snesitelne. Nekolik strhujicich okamziku, ktere je ovsem mozno videt v jakemkoliv USA katastrofickem filmu, naprosto nedokaze vynahradit znechuceni z veskereho predchoziho i nasledujiciho deje, ktere pripomina stupidni parodii na bezne lidske chovani. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama