Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový příběh je inspirován skutečnou událostí ze sklonku vlády dynastie Koryjo. Tato dynastie vládla v Koreji v rozmezí let 918-1392 a dala této zemi její mezinárodní jméno. Ambiciózní král již nechce být bezmocným vazalem provincie Jü-an ovládané mongolskými nájezdníky. V době intrik je celkem prozíravé vycvičit oddanou královskou gardu, která slouží k jeho osobní ochraně nejen před vlastní nespokojenou šlechtou. Vztahy s Jü-anským vládcem se rychle zhoršují – všichni totiž očekávají zprávu o početí následníka trůnu královou manželkou, jü-anskou princeznou … . Král bez dědice je bezcenným artiklem a tak dvorské intriky podporované Jü-anem den ode dne sílí. (Ketri)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Jihokorejský herec In-seong Jo se filmového natáčení účastnil i napříč tomu, že až do samotného zahájení výrobních prací neznal přesné detaily, vztahující se nejenom k jeho vlastní filmové postavě, ale dokonce i k samotnému snímku. Jeho důvěru si získal samotný režisér Ha Yoo, s nímž herec spolupracoval na kriminálním snímku A Dirty Carnival (2006). Pro co nejdokonalejší ztvárnění přiřazené role, podstoupil herec náročný výcvik bojových umění, šermování, jízdu na koni a dokonce se naučil hrát i na tradiční korejský hudební nástroj geomungo, tzv. black zither. To je strunný nástroj, vzdáleně podobný harfě, se dvěma postranními můstky a pražci na nějž se povětšinou hraje v sedě. (Conspi)
  • Za svůj název vděčí filmový snímek tradiční korejské hudební skladbě "A Frozen Flower", pocházející z historického období, v němž se filmový děj odehrává. Skladba popisuje kontroverzní sexuální vztah mez mužem a ženou. (Conspi)
  • Orchestrace zařídila dvě zahraniční tělesa, a to státní bulharská filharmonie Shumen, kterou dirigoval Stanislav Ushev, a Praga Sinfonietta, kde byla dirigentem Miriam Němcová. (Vavča)

Reklama

Reklama