Reklama

Reklama

Přicházím s deštěm

  • Francie Je viens avec la pluie (více)

Kdysi Kline (Josh Hartnett) sloužil u losangeleské policie, dnes se jako soukromé očko vydává do Hongkongu pátrat po zmizelém synovi čínského miliardáře. Se svým starým přítelem a bývalým kolegou Meng Zim - nyní hongkongským policistou - sleduje Shitaovu slábnoucí stopu až k místnímu zabijákovi Su Dongpovi a jeho krásné, na drogách závislé milence Lili. V Klineově mysli ale nečekaně ožívají děsivé vzpomínky na případ sériového vraha Hasforda, který jej přiměl opustit řady policie. Jeho soustředěnost je ta tam. Dokáže si Kline zachovat zdravý rozum a dotáhne pátrání do úspěšného konce? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (191)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Zase další nudný pokus o mysteriózní thriller, kdy obsažené krimi je až na desáté koleji. Intelektuálně tak hluboké, že jsem se v tom utopil. Některé výjevy a obrazy do filmu snad ani nepatří, všechno je roztahané, bez dynamiky a nějakého smysluplného pokroku v příběhu či vyprávění. Bizarní splácanina. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Já i ten film jsme naladění na úplně jiné frekvenci a kdybych si lépe přečetl komentáře mých oblíbených, kde bych našel přirovnání k Antikristovi Larse von Triera, mohl jsem si ušetřit nepříjemný zážitek a spoustu času. Pro ostatní, proti gustu žádný dišputát. Kdo chce, může udělat vodku i z kusu hovna, jak ostatně dobře ví každý, kdo zhlédl Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina. Celkový dojem: 10 %. ()

Reklama

Kimon

všechny recenze uživatele

Střihem nepřehledný, ale drasticky akční hnedle zkraje. Jo, ... a té krve víc než dost. Až mi ta krev začala vytékat z TV přes repráky ven na koberec, raději jsem to típnul. Kdo to bude umývat. No, prostě, nedodíval jsem se, ... hlavně také na nátlak své "takysledující" manželky s odvrácenou hlavou kamsi mimo obrazovku. Stejně ..., když nebude doma, dokoukám to už jen ze zvědavosti a nic jí o tom neřeknu! :-) UPOZORNĚNÍ: není vhodné pro ty, kdož nesnáší pohled na krutost a krev! ()

petero 

všechny recenze uživatele

„Toto mi chýbalo v Pokušení Krista.“ Francúzsky experiment, s americkým hercom v hlavnej úlohe odohrávajúci sa v Hong Kongu v anglickom znení dokazuje, že hudba tvorí rovnako výborný vyjadrujúci prostriedok ako obraz. Napriek istej roztrieštenosti deja, ktorá je však vo výsledku viac zaujímavá ako otravná, rovnako ako jediná akčná scéna snímaná tak divne až je to exotické, spočíva kúzlo tohto filmu v prepojení hudby s obrazom a toto dáva jasne najavo niekedy úplným zrušením výrazného podmazu alebo úplným vypustením hudby hneď v úvodnej pasáži. Po dlhom čase film ku ktorému chcem OST. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na pozadí detektívnej zápletky rozprávaný príbeh o utrpení a bolesti, ktoré sprevádzajú postavy od úplného začiatku až do samotného konca filmu. Detektív preźívajći zdrcujúcu traumu, masový vrah nachádzajúci v bolesti tú najväčšiu krásu, gangster vyžívajúci sa v brutalite a jeden človek, ktorý všetku bolesť ostatných ľudí vsáva do seba a potom ju sám fyzicky prežíva. Toto utrppenie je do takej miery hlavnou náplňou filmu, že aj samotný príbeh a scénár je až druhoradý. To podporuje aj fantastická hudba a surovosť digitálnej kamery (hudba priam ako by plakala, všadeprítomný symbol kríža). Pomalé tempo a audiovizuál vytvárajú až psychedelickú (v dobrom slova zmysle) atmosféru. Nakoniec, zážitok sa dá len ťažko opisať slovami. Tento film je určený aby si ho každý jednotlivec prežil sám. Ikeď určite nesadne každému. Treba spomenúť aj naozaj zaujímavé a kvalitné herecké obsadenie zložené z jedných z najväčších hviezd z USA, Hong Kongu, Korei a Japonska. SIlný, silný zážitok. (10/10) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na Filipínách, v Číně a v USA. (Terva)
  • Film měl premiéru 27. května 2009 v Tokiu v Toho Cinemas Roppongi Hills. (Terva)
  • Skulptury ve filmu jsou přímo inspirovány obrazy Francise Bacona. (ledzepfan)

Reklama

Reklama