Reklama

Reklama

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Ve filmu jsou slepené 2 části - americká (té dávám *****), ta nemá chybu - je to herecký koncert hlavní představitelky, dobrá psychologická sonda do života odepsané alkoholičky, ale "proražením zdi" do Mexika to jde naprosto do háje a zvrhá se to na něco úplně odlišného ( mexické akční B), kterému bych dala tak *. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Po predvedenom výkone si pani (Ma)Tilda Swinton sadla za písacie zariadenie, zapálila si cigaretku, naliala si svoj obľúbený drink a spichla brožovanú príručku pre hercov s názvom „Ako potiahnuť celovečerák alebo ako donútiť diváka, aby 138 minút civel ako žaba z prachu.“ Údajne prvý výtlačok pošle Angeline Jolie s venovaním „Pamätáš si na Výmenu, ty hus?“ 90% ()

Reklama

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Nádherný pohled do spletité duše a části života člověka, který nemá nic a může ještě hodně ztratit. S napětím jsem sledovala vývoj postavy na pozadí mexické "žumpy" s narůstajícím zabředáváním do nelehké situace, kterou si sama zvolila. Žena plná vzteku, ponížená svým životním osudem a plná odhodlání udělat maximum pro to , aby mohla zase žit důstojný život. Ale nachází "jen" sebe sama, svou podstatu, která je krásná, ale ona zůstává bohužel stále na dně. Moc krásná je scéna, kdy se ráno v posteli v Mexiku po probuzení mazlí a laškuje se svým uneseným chlapcem a chvíli se zdá jakoby byli opravdu matka syn. Nakonec musím dát pět hvězd a filmem zřejmě doplním svou filmotéku. ()

Galahad 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se tešil z jednoho prostého důvodu a to, že po skvělém ztvárnění Gabriela v Constantinovi a ledové královny v Narnii uvidím poprvé Tildu Swinton v civilní roli a výsledek předčil moje očekávání, i když film, jak už tu bylo řečeno s ničím výrazně novým nepřichází, tak si myslím, že daný žánr dokázal obohatit a rozhodně to nebyla žádná všední podívaná. Tilda Swinton byla vynikající a nakonec i zvedla mé hodnocení. Nemůžu si pomoct, ale svým herectvím mi velice připomíná Suzan Sarandon. Ještě jedna věc mě ve filmu zaujala a to Juliina hláška: "V Mexiku je unášení dětí něco jako národní sport, unesou je, dostanou peníze a zase je pustí". Něco takového kdyby si někdo dovolil u nás ve filmu na adresu kteréhokoliv z našich sousedů, tak by z toho byl okamžitě mezinárodní skandál :-) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tri "jagavé" sú pre tento filmy od mojej maličkosti, ako vyhrať olympiádu. Dej jednoduchý, pomerne priamočiary, pričom namáhanie hlavy nijak nehrozí. Poteší pár zajebov a zmysluplný záver podstaty myšlienky v kombinácii s poslednou vetou hlavnej postavy, ktorej konečne došla jedna vec. Skutočne som sa zasmial :) Lenže! Lenže 140 minút, je ako pomalé umieranie v zavalenej jaskyni. Príbeh sa síce snaží byť nápaditý, vďaka rôznorodým zápletkám, ktoré mali za úlohu (zrejme) upútať, (a teraz zas to: LENŽE), lenže niektoré pôsobia ako vytiahnutý zajac z klobúka, ktorého všetci očakávajú, no nikto tomu neverí, že v ňom naozaj bol. Je to proste čistý priemer, bez mimoriadneho filmárskeho kumštu. Nájdi si iný film, toto je len pre požieračov voľného času .. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama