Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

Benedygtus odpad!

všechny recenze uživatele

prijde me to jako trapna realityshow.....kor na zacatku to bylo opravdu docela slabe i co se vizualnich efektu tyce...prijde me to opravdu trapne..nevidim na tomto filmu vlatsne nic co by se mi libilo...herci jsou taky nesympaticti..i ten dej a vsechno...opravdu tragedie...chvili jsem si tento film spletl s filmem 2012(2009) a proto jsem se divil jak to muze mit 69% ted uz se mi to libi rozhodne vic...tech 10-20% tomudle filmu rozhodne svedci vic ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že hlavní protagonisty na konci zavalí chrám, protože to by byl závěr hodný ceny Akademie, za sračku jako je tato! Zajímalo by mě kterej křesťanskej fanatik sponzoroval tohle dílko, protože celý film je v podstatě o dialozích dvou postav, z nichž jedna přesvědčuje tu druhou že Bůh existuje. Mnohem víc než celej konec světa mě děsila matka Suzan, se svým fanatickým pohledem! Zpracování nic moc, pár hezkých exteriérů ale když začne z nebe padat sníh co spíš připomíná seno, je to poslední tečka... Jedna hvězdička za osobitý styl, nikdy by mě nenapadlo že i takhle jde udělat parodie na katastrofický film. ()

Reklama

mrakoplasH 

všechny recenze uživatele

První "dílo" od Everharta co jsem zatím shlédl a hned toto. Jediné co bylo snesitelné bylo prvních 5 minut (možná míň), letecké záběry nad krajinou. Pak už měl film drastickou klesající tendenci plnou lidí s přesvědčením a vírou. Kamera byla dramatičtější než herci a střihy rychlejší než dialogy. Ubohý konec už jen dokreslil nesmyslné situace a setkání všech zůčastněných. Opravdu nevím jestli byl snímek natočen nějak vážně nebo jen jako komedie. V obojím to nemá na víc než na odpad. ()

corpsy odpad!

všechny recenze uživatele

Možné, spirituálne pokračovanie asylumáckeho ( feat. Faith Films ) snímku APOKALYPSA. Film sa tak strašne berie vážne ( veď predsa len ide o propagáciu cirkvi ), až som si myslel, či som náhodou na začiatku neprepásol titulok ´´podľa skutočných udalostí´´. Hnoj, ktorý možno púšťajú fanatikom v kostoloch, aby sa nepovedalo, že náboženská obec ignoruje pohyblivé obrázky. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno