Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

kikuka 

všechny recenze uživatele

So long have I waited..či sa oplatilo? Ale aj áno, hoci som si od nadšenia neobhrýzala nechtíky, ani som nemala náladu zisťovať a overovať fyzickú kapacitu môjho telíčka. Chocolate vlastne poskytla akýsi slušný základ, ktorého plusy nemožno poprieť, no na to, aby bola niečo extra (87% horká s chilli / pomarančom) predsalen nemá. Bojové scény, ich choreografia a spád majú progresívnu tendenciu, hoci..ten správny švih narúša akoby nedôvera (neviem si to inak vysvetliť) v schopnosti Jeeja Yanin, ktoré vyústili v nasadenie kamerových "trikov" v podobe rozdielneho snímania / projektovania jednotlivých scén. Žiaľ, občas je to vidno až príliš Jednoducho, údery a kopy a pohyby celkovo pomerne často postrádajú švih a silu, ktorú vyžadujú. Rovnako by som bola opatrná s komparovaním s Tonym Jaa, ktorý dosahuje vyšších hereckých kvalít ;-) Pinkaew sa tak trochu vyžíva v citáciách seba (až je to otravné), filmov Brucea Lee (najma vo zvuku a v "odpisovaní" setov a onoho "mňauuuuuuuuuu!" Brucovi tak vlastnému) a mnohých ďalších (Lady Snowblood a jeho odvodeniny). Narf. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Mal som dlhý komentár podrobne rozoberajúci film ale omylom som si ho zmazal, takže stručne. Super súboje. Super JeeJa, ktorá vyzerá o 10 rokov mladšia ako naozaj je. Choreografia po všetkých stránkach prepracovaná. Dej otrava. Lepší ako v Ong-bak, ale otravnejší. 4* za to bojové umenie, ktoré predvádza žena, čo poteší. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Podobný pocit, jako když jsem poprvé viděl Ong-bak. Velmi kreativní bojové choreografie, wow momenty. Na rozdíl od Ong-bak drsnější, krvavější, méně patosu, více hraní. Yanin JeeJa obdivuji nejen kvůli tomu, jak omlácená musela být, ale i za to, jak ztvárnila autistickou dívku. 4* naprosto zaslouženě, sniper18 napsal výborný komentář. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkeaw a jeho film opět bez nějaký smysluplnějšího příběhu, ale co, jinej už asi nebude a u něj stejně jen čekám na ultra-cool realisticky provedenou a natočenou choreografii soubojů a na to je Prachya mistr všech mistrů a tady to opět dokazuje, sice tentokrát vytáhnul místo lamače kostí Tonyho Jaa malou holku JeeJa Yanin, která váží tak 50kg i s postelí, jenže zmýlená neplatí, jak dojde na akci, což netrvá moc dlouho, ale to snad ani u Pinkaewa nemusim zmiňovat, tak tam JeeJa strhne hotový peklo a i když je celkem znát, že v rukou nemá rozhodně takovou sílu a údery nemaj takovou tvrdou razanci, tak její kopy všeho druhu, včetně všemožných kombo skoků jsou absolutně ultimátně dokonale provedený, kór když je tady video-učednicí samotnýho Toynho Jaa a závěrečná mega rubačka nechá vzpomenout i na takový masakry jako Ong-bak nebo Tom yum Goong. Myslim, že se tu rodí nejlepší filmová bojovnice všech dob, tak snad se někde nezahrabe a nebo jí někdo při nějaký bojový scéně moc nezrube ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, parádní souboje, ovšem tvůrci zapomněli na princip přiměřenosti aneb všeho s mírou. Zejména u finálního souboje už jsem se začínal poměrně nudit tím, jak všichni nepřátelé opět vstávali na nohy, aby vzápětí opět vyfasovali úchvatné série úderů a kopů a šli k zemi. Tohle považuji za velikou slabinu a spolu s chybami, kterých se tvůrci dopustili u maskování zranění, definitivně pohřbili naději na 4*. Být finále kratší, možná bych i přivřel oči s hodnocením. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Malá Zen v televizi sleduje Ong-Bak, první film Prachya Pinkaewa. (cubajz)
  • Pri natáčaní sa JeeJa Yanin zranila päťkrát a kaskadéri 6 (z toho dvakrát ťažšie). Je to vidieť v záverečných titulkoch. (andykovac)
  • Jedno z nejtěžších zranění během natáčení utrpěla JeeJa Yanin. Během scény pod nízkou kovovou konstrukcí jí jeden z protivníků kopl do pravého oka, takže jej nemohla několik dní otevřít a natáčení muselo být na týden zastaveno. Natočený záběr byl použit v závěrečných titulcích. (Raztubyl)

Reklama

Reklama