Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

okkac 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu zmaten koncem, který moc nevysvětluje a člověk si ho musí vyložit po svém. Jinak má tenhle nízkorozpočtový film určitou dávku atmosféry a zvláštní stylizaci, kdy klíčované pozadí je opravdu hodně do očí bijící (částečně způsobené i tím, že to bylo natáčeno v 3D, ale film šel rovnou na DVD, takže ho ve stereo formátu patrně nikdo neviděl) a triky jsou celkově nízko, že na to člověk ani moc nenadává. Slabší bratříček povedenějšího Dead End, přesto sympatických 6/10. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Začátek dost nadějný na skvělý nápad na horor. Pak mě ovšem začali štvát záběry, které mi připomínaly komix a kvalita filmu začala ubývat. Ale když mladý pár narazil na podivného člověka, začalo se mi to dost zamlouvat a já jsem začínal chápat, že to neni úplný odpad. Když film došel k vyvrcholení, tak jsem byl v šoku, nevěděl jsem co se bude dít a jak film skončí (hodně překvapilo). ALe ten závěr? Jakože dobrý nápad, ale když si to vrátim zpátky, nedávalo my to prostě smysl. 49% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Záměr režiséra, který se zdaleka nepovedlo naplnit, je patrný téměř z každého záběru, každého dialogu... Temná krajina je filmem, který chtěl být výjimečný, chtěl šokovat a hrát si s divákovou myslí - místo toho zbyla jen nedomrlá thrillerová zápletka, průměrné herecké výkony a ucházející pointa v závěru. A Ron Perlman. P.S. Skvělá práce s kamerou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Temná krajina pôsobí trochu nevyvážene (zbytočná akčná scéna, príliš lineárny dej), oplatí sa ju vidieť. Režisér s kameramanom majú slušne napozerané hitchcockovké filmárske postupy a dokážu vytvoriť obstojný pocit beznádeje a temnoty. Temná krajina je predovšetkým pre noirofilných divákov, ktorí chrochtali blahom napríklad aj pri podobne nedotiahnutom srbsko-americkom FILM NOIR... Ak máte radi STOPÁRA, môžte sa baviť aj teraz... ÚNOS je už ale iná liga... ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama