Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (247)

nash. 

všechny recenze uživatele

Klasicky animovaná pohádka se všemi atributy tradiční disneyovky, ovšem plná netradičních inovací. Ať už je to zasazení do New Orleans poloviny dvacátých let minulého století, motivace princezny, mimochodem první černošky mezi disneyovskými princeznami, nebo zřejmě první případ, kdy v klasické disneyovce nechají tvůrci zemřít jednoho z hlavních zvířecích hrdinů. Animace je příjemně prostá, chytlavý jazz osvěžující změnou, i když je těch hudebních čísel možná až příliš a často působí, jako by měly zaplácnout chatrný příběh. Proměna prince-spratka v prince zamilovaného klaďase je navíc poněkud náhlá a nečekaná, protože nic v tom co předcházelo nebyl ani náznak nějakých sympatií nebo sbližování. Nicméně, přes všechny výtky, je to příjemná pohodovka na jedno použití, která potěší nejen osvěžujcím návratem ke klasické animaci. ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

K tejto pre mňa doteraz absolútne neznámej disneyovke som sa dostala čistou náhodou a zostala som milo prekvapená. Napriek tomu, že je z roku 2009 nie je to na nej vôbec cítiť a svojou klasickou animáciou a muzikálovými piesňami pripomína skôr disneyho 90.roky, čo mňa ako odporcu novej, často nie príliš oku lahodiacej animácie potešilo. Humorom sa tu tiež nešetrilo a napriek tomu, že už nepatrím medzi cieľovú vekovú kategóriu tohto snímku som sa neraz z chuti zasmiala. Toto je disney, ktorého mám rada :). ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Téměř hmatatelné sychravo bažin New Orleans a jazzem "provoněné" ovzduší vytvořilo ten nejlepší možný základ, na který (konečně) u Disneyho navěsili zajímavý příběh. Co ale disneyovky vždycky dělilo na propastí vzdálené strany kýče a vrcholné rodinné zábavy byly postavy. Ty jsou uvěřitelné, osobité, zábavné... Tiana si jde umanutě za svým cílem, který neodhodí při prvním princově náznaku citu, princ Naveen je rozmazlené děcko, ale má šarm, podpůrné figurky nekopírují zbaběle 3D kolegy, záporák je démonický a blondýna jde vyloženě proti klišé, kdy se veškeré její chování dá stoprocentně omluvit věkem. Po letech také není žánr komedie jen omluvou pro trapnost, ale několik hořkosladkých nápadů by se neztratilo ani u nejvyššího (Pixar). Co mě děsilo byly muzikálové scény, které jsou tu víc jak kdy jindy totálně zbytečné (především proto, že disneyovky z posledních let nemají děj a tak není co zpomalovat) a moment, kdy se postavy zastaví a začnou nadechovat do zpěvu ve mě vyvolával nefalšovaný strach... ___ Celé je to ale díky zařazení do nedávné minulosti a atraktivnímu prostředí tak příjemné a v rámci posledních cca patnácti let tvorby studia Disney originální, že rád dám hodnocení maximální. Sice to pořád není pixarovské nebe, ale je to velmi dobrý film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Princezna a žabák" - návrat ku klasike. Žiadne supermoderné, počítačové 3D animácie, tak ako sme si na ne za posledné roky zvykli. Pri tomto celovečenom kinofilme boli použité staré, dobré kreslené postupy. Nečakaný ťah zo strany spoločnosti Walt Disney Studios, ktorý ma dosť prekvapil a zároveň aj trocha potešil. Príbeh o láske zasadený do atraktívneho prostredia New Orleans, plný hudby, piesní, šmrncnutý kvapkou tajomného voodoo. Samozrejme, že na konec všetko dobre dopadne a čaká nás sladký a veselý happyend. Proste Walt Disney ako za starých časov. *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $104,400,899Tržby Celosvetovo $267,045,765Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,760,967Tržby za predaj DVD v USA $109,021,359║ Konečne! sa Animačné štúdio Disney zobudilo a opäť sa vrátilo ku klasickej kreslenej rozprávke, mne urobili radosť, lebo po tej hromade CGI rozprávok čo v poslednej dobe vznikajú mi strašne začali chýbať klasické 2D rozprávky. Svieži príbeh, slušná zábavnosť, chytľavé pesničky a nečakaná dramatická vložka s prichádzajúcim záverom prinášajú silný zážitok, samozrejme nejde o vrchol tvorby ale ako návrat k starej dobrej kreslenej klasike to určite poteší. Nadmieru uspokojí aj Slovenský dabing a pekné pesničky! /videl v kine: 80%/ ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Film nesl původně název „Žabí princezna“. Disney změnil několik klíčových prvků filmu poté, co dostal řadu stížností na rasovou necitlivost. Kromě přepracování obrázku, aby se zabránilo implikaci, že první afroamerická princezna z Disney byla ošklivá, se jméno hlavní postavy změnilo z Maddy na Tiana, protože Maddy znělo příliš jako Mammy. Byl také vynechán subplot o její práci jako služebné, aby se zabránilo negativním stereotypům. (Epistemolog)
  • V rozprávke môžeme zahliadnuť Aladdinov lietajúci koberec. (Carol Pifková)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama