Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (247)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Disney je tak velké a vlivné studio, že může natočit prakticky cokoli, a nominaci v animované oscarové ktegorii, kterou si před lety vylobbovalo, získá automaticky. Zde se jim povedl výborný marketingový tah s umístěním děje do černošského prostředí (takže média můžou vyzdvihovat politickou korektnost (na rajčatech 85%, he?)) a s návratem k 2D animaci, která po hromadě 3D braku působí svěže (aspoň zpočátku). Prostředí New Orleans je skutečně pěkné, hudba taky, ale film je velice tupá, otravná, zmatená slátanina POUZE pro děti (do max. 8 let), plná nesympatických pitvořících se postav (úplně všechny!) a otravých zdržujících písniček. Všechny ostatní animované filmy roku 2009 byly podstatně lepší než tento. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická a slušně odsípající pohádka do Walta Disneyeho, která potvrzuje, že i pro klasickou 2D animaci je v dnešním světě místo. Najednou totiž působí svěžím dojmem. Pohádkový příběh je ale také více než slušný, humoru je tu více než dost. Akorát těch písniček je místy až moc a postupem času už mi začaly lézt krkem. Děti si to ale náležitě užijou, o tom žádná. 70% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Okouzlující žabí romance v kulisách jazzového New Orleans. Málem jsem zapomněl, jak kouzelná umí klasická Disneyovská pohádka být. Ochuzená o třetí rozměr, leč stále dýchající uzavřená v klasickém (2-D) prostoru zachumlaná do deky vše říkajících a chytlavých songů se spoustou much a mušek. Šablonka, která kdysi fungovala je už pouhou vystřihovánkou, ohranou, zmuchlanou a možná už ani použitelnou. Ale stále v ní je něco, co zatahá na těch správných místech a vyvolá nostalgické ohlédnutí za jedním dětským snem. Co víc dodat snad jen přečtěte si Nathaliin komentář. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Stop rasové diskriminaci princezen! 2D animace je v dnešní době (myšleno v amerických filmech) takřka rarita a to je velká škoda, protože je krásná a autoři mohou vytvořit více roztomilejších detailů v podstatně kratším čase. Ale proč plakat nad rozlitým mlékem, 3D zkrátka vládne a s tím nic nenaděláme. Spíše bychom se měli radovat alespoň z toho mála, do kterého nyní spadá i Princezna a žabák. Příjemný příběh, vtipné scénky, hezká hudba, krásná animace... a hlavně - má to styl! Všudypřítomný jazz a old-schoolově malované snové části jsou prostě bomba. Škoda jen toho infatilnějšího příběhu, ale to musíme brát s rezervou, přece jen je to pro mladší publikum. Takže - kdo by zatoužil po klasické disneyovské princezárně, nemůže s tímto snímkem udělat krok vedle. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická pohádka, která se v porovnání se staršími disneyovkami rozhodně nemá za co stydět. Postavy jsou sympatické, písničky nijak nepřekáží ("Never Knew I Needed" je přímo dokonalá), český dabing v čele s Kornem se také povedl. Dějová linka světlušky Raye mě až dojala. Opravdu pěkná podívaná pro děti i dospělé. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Po uvedení filmu do kin bylo hospitalizováno se salmonelou více než 50 dětí. Důvodem bylo pusinkování žab. (Athree)
  • Na poličce v pokoji Charlotte La Bouff je možné zahlédnout pohádkové knížky "Malá mořská víla" a "Rapunzel". (Pria)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama