Reklama

Reklama

Osmadvacetiletý Brian Weathersby (Paul Dano - hvězda oscarového dramatu Až na krev) rozhodně není obyčejný muž. Živí se jako prodavač vysoce kvalitních švédských matrací, a coby bratr dvou velice úspěšných sourozenců ví, jaké to je, být v něčem pozadu. Jeho práce ho nebaví ani neuspokojuje. Navíc se právě upnul na myšlenku, že při hledání svého místa v životě by mu nejvíce pomohlo, kdyby adoptoval čínské dítě. A k tomu ho ještě sleduje jakýsi podivný bezdomovec, který zjevně nemá zrovna nejčistší úmysly. Ale Brian není v nezávislé romantické komedii, jež byla debutem režiséra Matta Aseltona, jediným neobvyklým patronem. Do obchodu totiž přichází Harriet s tváří Zooey Deschanelové a jen už svým ulehnutím a usnutím na jedné z vystavených postelí dává jasně najevo, jak moc do tohoto příběhu zapadá. Každopádně Brian se do dívky okamžitě zamiluje. A jeho city nepoleví ani v momentě, kdy kráska, která si nechává přezdívat Happy, se při zmínce o adopci malého asijského drobečka téměř pozvrací děsem. Je zjevné, že je zde pár věcí, na kterých bude nutné zapracovat. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Scenár niekoľko rokov chradol, kým sa film dostal do produkcie, Aselton uviedol, že najnáročnejšou časťou tvorby filmu bolo obsadenie dvoch hlavných úloh Briana (Paul Dano) a Harriet (Zooey Deschanel). (Arsenal83)
  • Paulovi Danovi sa zapáčil scenár a bol jedným z prvých hercov, ktorí prijali rolu v tomto filme. Jeho účasť potom prilákala ďalších. (Arsenal83)
  • Aselton si vybral názov Gigantický, pretože „v [slove] je nevinnosť“ kvôli jeho používaniu malými deťmi na opis niečoho fantastického. (Arsenal83)
  • Príbeh je založený na skutočnom Aseltonovom detskom želaní, aby si jeho rodičia adoptovali čínske dieťa. To sa síce nestalo, ale jeho mladší brat si takéto dieťa skutočne adoptoval neskôr. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa 23 dní od 3. marca 2008. Väčšina produkcie sa odohrávala v Brooklyne a na Manhattane (New York), ale niekoľko scén bolo natočených v Stamforde, Connecticut a Los Angeles. (Arsenal83)

Reklama

Reklama