Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Craig si odskočil od bondovky, ale ten výraz si narozdíl od kvádra naneštěstí nesundal, takže podle mých očekávání největší klad filmu se stal jeho největší slabinou. Název "Vzpomínky pošetilce" je opravdu výstižný - melancholická část z minulosti, zahrnující v sobě jeden opravdu drsný zvrat, ze kterého mi spadla čelist, je téměř perfektní, zbytek je doslova tak trochu pošetilý. Ovšem závěr za doprovodu skvělého kousku od Roxy Music je příjemně civilní. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, myslel jsem, že k tomu mít sen nebo postupovat na na cestě životem je třeba odvaha, ale jediné k čemu ji potřebuju je zůstat (stát). Neskutečně natahovaná lehce pochmurná pocitovka, kde hraje Craig druhé housle (nechápu ten chvalozpěv na něj). Stěžejní část filmu se odehrává v minulosti v podání dětských herců. Základní problém filmu je že má děj tak na 60 minut, rozhodně ne na 110. Celá myšlenka filmu s dá shrnout do té citované věty. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Jsou to ale hodně slabé 3. Film se koncepčně řadí po bok A Guide to Recognizing Your Saints se všemi přednostmi i slabinami. Mezi přednosti lze určitě zařadit silné herecké výkony a několik výborných a emocemi naplněných momentů. Daniel Craig dokázal poznamenaného a upadajícího herce, jenž se snaží vypořádat s démony z mládí, zahrát skutečně na výbornou. Celkovou slabinou je pak jednoznačně bezdějovost, ze které pramení utahanost a občas se vkrádající nuda. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě z nudného a pomalého začátku, kdy už jsem ani trochu nedoufal v jakékoliv sebemenší zlepšení nakonec vtáhl tak hluboko do děje a bůh ví do čeho ještě, až jsem z toho potom další půlhodinu filmu nevnímal a přemýšlel, jak je to vůbec možné, takže jsem si to celé musel zase pustit znovu. Doufám, že jsem tu tedy tímhle alespoň trochu naznačil, co by to s někým mohlo udělat. Prostě vynikající drama, na které už jen těžko zapomenu a nakonec kvůli té skvělé scéně s minou nemůžu ani hodnotit jinak. ()

panmroz 

všechny recenze uživatele

hernajs, prvnich 99 minut není jasně dán žánr, sledujeme alegorii (scéna s mladým režisérem podávajícím levou ruku místo správné), satiru (sousedky hlavního hrdiny, chtějící volat policii kvůli napadení služky), komedie (keci o nose), retro o 70tých v anglii, atd...a nic z toho není nikterak zábavné. Ovšem - v minutě sto (cca 10 min před koncem) se žánr odkryje pomocí jediné věty ("vona v ovšechno příjde, je zadlužená a má tři děti a o všechno příjde. A koliks vlastně dostal za tu poslední roli?") a z nezábavnosti určitého druhu stane zábavnost, ovšem nechtěná. špatné ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)

Reklama

Reklama