Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Čekali jste někdy na dvě hodiny na vlak a pak jste zjistili, že Vám už dávno odjel z jiného nástupiště a nic jiného už dnes nepojede? Asi takhle jsem se cítil, když najely titulky. Měl to být krásný, dojemný film s melancholickou atmosférou ... Ano, kamera, zvuk, střih, hudba, vše bylo krásné - ale jen někdy. Sametově jemné záběry byly šité režnou nití, hudba byla namíchána dost necitlivě (a to nemluvím o sprosté vykrádačce Thomase Newmana!). Herci byli přímo skvělí, ale většinou ani neměli co hrát. Stále jsem čekal na TO něco, co mě posadí na zadek, na okamžik, kdy flashbacky najednou vynesou na povrch nějakou pravdu, dojde ke zlomu ... a pak konec a titulky a nic. Bolestně promarněná příležitost, za což nese vinu především nezkušený režisér, který si myslel, že stačí do rozbředlého těsta scénáře vtlačit několik klipových rozinek. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zcela jiný film. Daniel Craig je samozřejmě uveden jakožto hlavní mužská role, ale to berte s rezervou. Sice celou partii rozehrává i zakončuje, ovšem i ústřední píseň Roxy music - If there is something mi přijde více dechberoucí, než jeho výkon (nechci ho hanit, spíše nedostal šanci k tomu, více se projevit). Zkrátka 'bond' značka se prodává velmi dobře. Příběh je tak trochu jiný, nebo respektive úplně obyčejný - jen zabalený do zajímavého hávu. Příjemné překvapení. BTW: Asi jsem se zamiloval do Felicity Jones. :P ()

Reklama

panmroz 

všechny recenze uživatele

hernajs, prvnich 99 minut není jasně dán žánr, sledujeme alegorii (scéna s mladým režisérem podávajícím levou ruku místo správné), satiru (sousedky hlavního hrdiny, chtějící volat policii kvůli napadení služky), komedie (keci o nose), retro o 70tých v anglii, atd...a nic z toho není nikterak zábavné. Ovšem - v minutě sto (cca 10 min před koncem) se žánr odkryje pomocí jediné věty ("vona v ovšechno příjde, je zadlužená a má tři děti a o všechno příjde. A koliks vlastně dostal za tu poslední roli?") a z nezábavnosti určitého druhu stane zábavnost, ovšem nechtěná. špatné ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Ano, film získal mou pozornost jen kvůli Craigovi a ano, jen kvůli němu jsem se na film opravdu podíval a ano, jen kvůli němu jsem to nakonec i dokoukal. A čtvrtá hvězda v hodnocení je také jen za něj, pokud za něj náhodou nedávám všechny čtyři a film nechávám zapomenut. Aby mi bylo rozuměno, děj není špatný ani nudný ... ale tak trochu průměrný a úpřimně ... pocity, které se tak okatě snažil navnadit zůstaly jen zoufalým pokusem bez úspěchu. Ještě jinak řečeno, bez skvělého Craiga bych o film ani nezakopl. Je to docela škaredý kýč, který jsem nepřekousával snadno a už určitě neodpouštěl ... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl obsah, čekal jsem něco jiného. Vlastně jsem to čekal právem, protože uživatel WarholsC si asi spletl filmy a napsal úplně něco jiného, než se odehrává. __ Flashbacks of a Fool spoléhá na Craiga jako Amerika na Obamu. Uvidíme, jak se to podaří prezidentovi, ale Daniel to zvládl na jedničku a zaslouženě odchází jako vítěz! Na cestě pro výhru ho doprovází skvěle a pohodově laděný soundtrack a vizuální styl filmu, který hezky pentluje mezi retro lookem a moderní sytostí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama