Reklama

Reklama

Uprostřed velkorozpočtových středověkých slavností se král Richard vydává na křížovou výpravu a zanechává svého bratra, prince Johna, jako regenta. Ten se vzápětí ukáže jako krutý, chamtivý a proradný tyran. Vstupte do světa Robina Hooda, akrobatického ochránce utlačovaných, který se snaží dát věci do pořádku pomocí šermířských kousků a napínavých nebezpečenství! (Film Europe)

(více)

Recenze (22)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Film v niečom pripomína 2010 verziu s Russelom Croweom v hlavnej úlohe, alebo naopak, ako chcete. Film sa totižto z väčšej časti sústreďuje na ešte ´´nezbojnícku´´ kariéru Robina Hooda. V novej verzii to celkovo absentuje. Film má však technicky vynikajúcu výtvarnú stránku. Veľkolepá výprava ( dekorácia hradu bola v tej dobe najväčšou v histórii filmu, a dodnes je najväčšou z nemej éry ) tu zanecháva silný dojem. Fairbanks hraje svojim klasickým frajerským spôsobom a je naozaj hviezdou filmu. Takže neostáva len odporučiť. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné, velice svérázné převyprávění Hoodovské legendy dle not Hollywoodu 20. let. Jediné iritující prvky: Král Richard je degradován na uchechtaného šaška, jistý dopis je ukázán 3x, aby ani jeden nepozorný divák nebyl ochuzen o jeho obsah, a kamera je nudně statická, v kontrastu s dynamickou akcí. Doug Fairbanks v roli rytíře/lučištníka/milovníka válí. Doug Fairbanks v roli scénáristy by zasloužil vytahat za uši, dvě a čtvrt hodiny je opravdu hodně a hodinová přeměna Huntingdona v Hooda taky mírně vázne. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Po rozverné první půlhodině (Robert je chrabrý v boji, ale velmi bojácný co se týče žen) se film zlomí do drsného líčení tyranie v Anglii (mučení, zabíjení, věšení), přičemž Gisbourne úspěšně intrikuje při cestě křížáckého vojska, aby se divák v závěrečné třetině dočkal klasického Fairbanksova řádění. Jak drsnost některých scén, tak Robinovo dobývání hradu pozdvihují tento blockbuster dvacátých let do nadprůměru. Fairbanks si udělal z hradu jednu velikou prolézačku a dynamika těchto scén je i po skoro sto letech fascinující. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Fairbanks nám Robina Hooda představuje jako hraběte z Huntingdonu (nikoliv z Locksley), nejlepšího králova rytíře a přítele, který má tak trochu problém se ženami :-))) Král ho téměř násilím musí nutit, aby si jednu vybral a tak si Robin vybere, koho jiného než Lady Marion? Tenhle Fairbanksův film je mnohem výpravnější než třeba jeho o rok starší Tři mušketýři. Druhá půlka filmu je naprosto nabitá skvělou akcí. Rozhodně ani přes svojí délku nenudí. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Douglas Fairbanks se v apartním Hoodově kloboučku skutečně objeví až někdy po 75. minutě a film má dokonce napsanou 6. min. přestávku. Ne, že by nebylo na co koukat, naopak, film je to zábavnější, akčnější, nápaditější a velkolepější než předchozí Fairbanksův mstitel chudých a bezpráví - Zorro. Jen místo sestavování zbojnické bandy (čítající tentokráte několik desítek bojovníků) sledujeme jak se Fairbanks coby Sir Huntingdon zbavuje díky Lady Marion panického strachu z žen, atmosféru na dvoře Richarda Lví Srdce, jeho putování do svaté války nebo intriky a útlak prince Johna v králově nepřítomnosti. A i potom namísto zbojničiny jde spíš o "politický odboj" a záchranu Lady Marion. Jinak to je ovšem klasický dobrodružný spektákl se vším všudy. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o nejdražší film 20. let 20. století, stál 1,4 milionů amerických dolarů. (ARI50)
  • 30 metrů vysoká stavba středověkého hradu zabírala ještě více prostoru než proslulé babylonské hradby z filmu Intolerance (1916). (everlong)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno