Reklama

Reklama

Už od starých časů se po mnoho generací šíří příběhy o epických bitvách a mystických legendách v drsné a tajemné Skotské vysočině. Ve filmu se k legendě přidá nová pověst, když odvážná Merida stane tváří v tvář tradici, osudu a nejkrutější bestii. Merida je zkušená lučištnice a impulzivní dcera krále Ferguse a královny Elinor. Je odhodlána jít si v životě svou vlastní cestou. Vzepře se starému zvyku zasvěcení pánům země. Silnému lordu MacGuffinovi, mrzutému Macintoshovi a svárlivému Dingwallovi. Meridiny činy nechtěně rozpoutají v království chaos a běsnění. Když se obrátí o pomoc k podivínské staré čarodějnici, dostane prokleté přání. Merida, která následuje nebezpečné síly, objeví význam skutečné odvahy, aby zlomila příšernou kletbu, než bude příliš pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (1 001)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro maminky a jejich dcery. Zábavná, hravá a vizuálně poutavá irská taškařice s rodinnými hodnotami navíc. Celkovou koncepcí spíš připomíná Disneyovku než Pixarovský "tah na branku zase trochu jinak". Medvídkovost příběhu přidává na roztomilosti, ale ukazuje již viděné narativní struktury. I tak je to ale příjemná podívaná. Dívčiny malé i velké by si BRAVE neměly nechat ujít. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asi tu niečo nehrá, keď som sa na tejto Pixarovke zasmial asi len raz. Jeden z najslabších animákov, aké som videl. Nielen že má film slabý príbeh, ale najmä jednotlivé postavy ma nezaujali. Merida bola tak otravná, že mi bolo celkom jedno, ako to s ňou nakoniec dopadne. Keď už sa tu všetci rozplývajú nad tým ako je to zvláštny a netradičný animák, tak pôjdem "netradične" proti davu a poviem, že sa mi Rebelka vôbec nepáčila - fakt nechápem, čo na tomto animáku všetci vidia, veď tých podarených vtipov je tu dosť málo a existuje množstvo zábavnejších animovaných filmov. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Netypické chování princezen je nepřípustné. Mladá rebelka Merida se nejraději prohání na koni s lukem, jehož šípy neminou cíl. A odmítá být urozenou princeznou na vdávání a chce si dosytosti užívat svobody. Kouzlo, které promění v její matku v medvědici, jí však otevře oči a ona zjistí, že rebelský postoj je jen tvrdá slupka, pod kterou se skrývá citlivá duše mladé dívky. Klady: sympatická rusovláska Merida, dokonalá mimika postav, pěkná animace zvířat, příběh s prvky originality, první polovina má nadhled, neotřelé režijní vedení, nečekejte žádné prince slaďoše na námluvách, ale pěkné skotské exoty, povedený český dabing. Zápory: častá tendence k obhroublému humoru, nejasné určení, pro koho je film vlastně určen, protože mám pocit, že děti budou postupem času nudou poposedávat a dospělý to nejspíše odzívá, nechybí snaha o moralizující závěr, konec příběhu je snadno odhadnutelný, pro dětské publikum je druhá polovina nečekaně temná, nechybí ani úmrtí zakletého prince ve zlého medvěda, nenápadité doprovodné písně. 60% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celkem nezáživný děj se světlejšími okamžiky. Samotnou mě překvapilo, že mi v samém závěru ukápla slza, ačkoli si film nedovedl vybudovat silnější pouto k postavám, všechny na mě působily tak nějak plasticky, včetně rebelky, jejíž hlas v podání Kelly Macdonald mi moc nesedl, zněla mi ušišlaně jak Lucinka Vondráčkovic... Jinak jde ale o solidní jednohubku, u které jsem se párkrát i docela pousmála. Nad čím jsem se ale moc nepousmála bylo tentokrát 3D: *** které na mě oproti jiným animákům působilo dost chabě a nezajímavě. Kór u filmu s takovým plakátem bych čekala nějaký ten pěkný efekt apod, ale bída bída... Kvalit takového Tangled nedosahuje ani za mák. Ve filmu se tahle princeznička možná snažila vybočit z řady, v reálu je ale průměrná ve všech směrech. Lepších 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Stylová pohádka, která se po vizuální stránce povedla nejlépe jak mohla. 3D všemu dodá ještě hezčí pohled. Emoce fungují a hudba je od začátku výborná. Každý rok vychází pár animovaných snímků a tento patří mezi ty nejlepší. Mohla být trošku lepší zápletka, protože občas nudila, ale pro mladé diváky potěšující. Jde o pohádku, tudíž bych to tak měl brát.. 8/10 = 85% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (43)

  • Pixar venoval tento film Stevovi Jobsovi, ktorý patril medzi zakladateľov štúdia a hral v ňom významnú rolu. Vo filme si na Jobsa tvorcovia spomínajú veselo a svojsky – jedna z postáv nesie meno lord Macintosh a náhodná nie je ani scéna, keď sa princezná „napcháva“ jablkom vo chvíli jej veľkolepého príchodu medzi pytačov. Macintosh je skupina osobných počítačov vyrábaných Jobsovou spoločnosťou Apple, ktorá má v logu jablko. (Sufferer)
  • První film studia Pixar, kde je hlavní postavou žena. (Foox)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (konvax)

Související novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama