foto

Richard Vernon

  • nar. 7.3.1925
    Reading, Berkshire, Anglie, Velká Británie
  • zem. 4.12.1997 (72 let)
    Richmond, Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Britský herec Richard Vernon se narodil 7.3. 1925 v Readingu v hrabství Berkshire, a zde také chodil do školy.  Herectví se učil na Central School of Speech and Drama v Londýně, kde absolvoval.  Během druhé světové války sloužil u britského královského námořnictva.

V padesátých letech hrál převážně v divadle, v šedesátých letech se začal objevovat i na plátně (např.role v seriálu The Citadel podle A.J. Cronina z roku 1960). Kvůli jeho předčasně šedým vlasům a pleši byl často obsazován do rolí kmetů, i když mu ještě ani nebylo čtyřicet. Českým divákům může být znám  hlavně coby sir Desmond Glazebrook, bankéř  ze seriálů Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére. Menší role si zahrál ale i ve filmech Městečko prokletých (1960), v bondovce Goldfinger (1964), nebo s Vincentem Pricem v Ligeině hrobce (1965).  Zemřel 14.12. 1997 na následky Parkinsonovy choroby.

bubun

Herecká filmografie

Filmy

1996 Loch Ness
1992 Mužský rod (TV film)
Prach a krev (TV film)
1987 Měsíc na venkově
1986 Lady Jane
1983 Noční vlak k vraždě
Waters of the Moon (TV film)
1982 Gándhí
Svědek pro obžalobu (TV film)
Zlo pod sluncem
1980 Nebeský pes
1979 Suez 1956 (TV film)
1978 Sammy's Super T-Shirt
1976 Adventures of a Taxi Driver
Růžový panter znovu zasahuje
1975 The 'Human' Factor
1973 Satanic Rites of Dracula, The
1971 She'll Follow You Anywhere
1970 One Brief Summer
Song of Norway
1969 Destiny of a Spy (TV film)
Sbohem, pane profesore!
1966 End in Tears (TV film)
1965 Intelligence Men, The
Ligeina hrobka
Secret of My Success, The
The Early Bird
1964 Do toho, do toho!
Goldfinger
Hot Enough for June
Perný den
Žlutý Rolls-Royce
1963 Accidental Death
Just for Fun
Sluha
1962 Reach for Glory
Share Out, The
We Joined the Navy
1961 Cash on Demand
1960 Clue of the Twisted Candle, The
Foxhole in Cairo
Městečko prokletých
1959 Siege of Pinchgut, The
The Heart of a Man
1958 Indiskrétní příběh
1949 Stop Press Girl

TV seriály

1994 Class Act (TV seriál)
1993 Bonjour la Classe (TV seriál)
Frank Stubbs (TV seriál)
The Return of the Borrowers (TV seriál)
1992 Camomile Lawn, The (TV seriál)
Rides (TV seriál)
1989 About Face (TV seriál)
KYTV (TV seriál)
1988 Gentleman's Club, A (TV seriál)
You Rang, M'Lord? (TV seriál)
1987 Storyteller, The (TV seriál)
Jistě, pane premiére (TV seriál)
Střet zájmů (S02E04)
1986 Casualty (TV seriál)
Hot Metal (TV seriál)
Ladies in Charge (TV seriál)
Lovejoy (TV seriál)
Návrat Antelopy (TV seriál)
Paradise Postponed (TV seriál)
1985 Lytton's Diary (TV seriál)
Summer Season (TV seriál)
1984 Chance in a Million (TV seriál)
Leaving (TV seriál)
1982 Comic Strip Presents, The (TV seriál)
Emery Presents: Legacy of Murder (TV seriál)
L for Lester (TV seriál)
Something in Disguise (TV seriál)
1981 Bognor (TV seriál)
Nanny (TV seriál)
Roger Doesn't Live Here Anymore (TV seriál)
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (TV seriál)
Jistě, pane ministře (TV seriál)
Kvalita života (S02E06)
1980 Jistě, pane ministře (TV seriál)
Ruka ruku myje (S01E07)
Question of Guilt, A (TV seriál)
1979 Neskutečné historky (TV seriál)
Roger, příslušník vládnoucí třídy (S02E03)
1978 Rumpole of the Bailey (TV seriál)
Strangers (TV seriál)
The Sandbaggers (TV seriál)
1976 The Cedar Tree (TV seriál)
The Duchess of Duke Street (TV seriál)
1975 Edward the Seventh (TV seriál)
1974 Affairs of the Heart (TV seriál)
Dial M for Murder (TV seriál)
Village Hall (TV seriál)
1973 Last of the Summer Wine (TV seriál)
Thriller (TV seriál)
1972 Harriet's Back in Town (TV seriál)
Sextet, The (TV seriál)
The Adventurer (TV seriál)
1971 Brett (TV seriál)
Guardians, The (TV seriál)
Justice (TV seriál)
Persuaders!, The (TV seriál)
Persuasion (TV seriál)
Upstairs, Downstairs (TV seriál)
1970 Albert and Victoria (TV seriál)
Play for Today (TV seriál)
UFO (TV seriál)
1969 Department S (TV seriál)
Fraud Squad (TV seriál)
Hadleigh (TV seriál)
ITV Saturday Night Theatre (TV seriál)
Mind of Mr. J.G. Reeder, The (TV seriál)
Paul Temple (TV seriál)
Softly Softly: Task Force (TV seriál)
Special Branch (TV seriál)
W. Somerset Maugham (TV seriál)
1968 Journey to the Unknown (TV seriál)
1967 Fellows, The (TV seriál)
ITV Playhouse (TV seriál)
1966 Master, The (TV seriál)
Mystery and Imagination (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)
The Man in Room 17 (TV seriál)
Thirty-Minute Theatre (TV seriál)
1964 Hidden Truth, The (TV seriál)
The Wednesday Play (TV seriál)
1963 Crane (TV seriál)
The Plane Makers (TV seriál)
1962 It Happened Like This (TV seriál)
Saki (TV seriál)
Studio 4 (TV seriál)
The Saint (TV seriál)
Z Cars (TV seriál)
1961 Comedy Playhouse (TV seriál)
Drama 61-67 (TV seriál)
Harpers West One (TV seriál)
Jango (TV seriál)
The Avengers (TV seriál)
The Marriage Lines (TV seriál)
The Younger Generation (TV seriál)
1960 Citadel, The (TV seriál)
The Edgar Wallace Mystery Theatre (TV seriál)
The Cheaters (TV seriál)
The Odd Man (TV seriál)
1959 ITV Sunday Night Drama (TV seriál)
Maigret (TV seriál)
No Hiding Place (TV seriál)
Probation Officer (TV seriál)
1958 William Tell (TV seriál)
1957 Emergency-Ward 10 (TV seriál)
1956 Armchair Theatre (TV seriál)
1955 Dixon of Dock Green (TV seriál)
ITV Play of the Week (TV seriál)
ITV Television Playhouse (TV seriál)
1950 BBC Sunday-Night Theatre (TV seriál)

TV pořady

1978 The Morecambe & Wise Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace