Reklama

Reklama

Statue of Liberty

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 1898, 1 min

Obsahy(1)

Další z krátkých filmů natočených lidmi z okruhu seskupeného kolem T. A. Edisona. Tentokrát se jedná o nafilmovaný panoramatický pohled na jeden ze symbolů USA - Sochu svobody. (ČSFD)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

To jsou ale panoramá, pohled na mladou Sochu Svobody, kde nic tu nic o třicet let později kolem plné mrakodrapů:-) Ta jedna tedy jen za nepopíratelnou historickou hodnotu.. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli se nepletu, ale připadalo mi to jako jízda - buď měli kameru na lodi, nebo na nějakém vozíku, ale rozhodně ne jen v ruce... ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Pohled na Sochu Svobody bez mrakodrapů v pozadí. Když už nic jiného, tak je to přinejmenším zajímavý historický doklad. Minutu vydrží každý. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Sice dost trapné (uvážíme-li, co v této době dělal Méliès), ale pořád lepší než boxující kočky nebo poprava slona. Edisone, styď se! ()

Dubro

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, nemôžem hodnotiť, lebo na YouTube má film 51 sekúnd a tu píšu, že má 1 minútu. To znamená, že som prišiel o pointu a neviem, či hlavný hrdina prežil, alebo ho zabili. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, aspoň vidíme natočenou Sochu Svobody v době, když ještě v panoramatu nebyly mrakodrapy, jinak to ale zase za moc nestojí. Ale i tak, u tohohle filmu by podle mě byla škoda, kdyby se ztratil. Btw, nejlepší komentář tady k tomu napsal uživatel Dubro :D 2* ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

V podstatě fotka sochy svobody, která se trochu klepe. Chápu, že Edison natáčel každou blbost, ale tohle opravdu není vůbec nic zajímavého. PRO NĚMIHO: ve ve stejném roce natočil třeba Melies svoje geniální Un homme de tętes. Kinematografie sice v roce 1898 byla ještě v plenkách, ale rozhodně je neposrávala tímhle způsobem. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Tak na tu dobu už nic moc. Jak obsahově, tak kvalitou obrazu. Nějakou tu historickou hodnotu to ale má, radši se podívám ne foto z té doby - alespoň něco uvidím... ()

RadimFišer odpad!

všechny recenze uživatele

Nejméně hodnotný film a nejnudnější jaký jsem za svého životního putování po této zemi viděl. Za jednu minutu jsem si všiml pánové, že jsem čtyři krát ztratil pozornost. A to se prosím jen tak nevidí. Děkuji pane Edisone, že mi ukazujete opak filmu. ()

Reklama

Reklama