Reklama

Reklama

Za dávných časů vládl zemi české kníže Krok, který měl tři dcery obdařené nadpřirozenými schopnostmi. Nejstarší Kazi měla schopnosti léčitelky, Teta dokázala promlouvat s duchy a nejmladší Libuše viděla do budoucnosti. Po smrti otce převzala vládu na jeho přání právě nejmladší dcera Libuše. Ačkoliv byla Libuše moudrá a spravedlivá vládkyně, muži jí pohrdali. Libuše se tedy rozhodla provdat za Přemysla Oráče ze Stadic, aby s jeho pomocí dosáhla uznání mezi svými podřízenými. Společně se usídlí na hradě Libušín, odkud Libuše předpověděla i založení a slávu města Prahy, které se později stalo sídlem královského rodu Přemyslovců. Po smrti Libuše přebírá vládu její manžel Přemysl, s končícím matriarchátem však stoupá nespokojenost žen, které nakonec vyvolají Dívčí válku. Příběh kněžny Libuše je tentokrát nahlížen nejen z pohledu Jiráskových Starých pověstí českých, ale opírá se i o divadelní hry Franze Grillparzera a Clemense Brentana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Sairina 

všechny recenze uživatele

Takhle zkazit čekou pověst. Celý film je nudný a všechno je tak nějak divně spřeházený. Vlasta a Přemysl, Libuše a farmář, Přemysl a nějaká děvečka atd. Taky je divný konec Libuše. Možná si myslíte, že vás osloví česká krajina, neosloví. Nemůžu si pomoct, připadalo mi to jako nehezký kus lesa. Jediné, co se mi na tomhle filmu líbilo, byla výslovnost jména Libuše. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Film určený pro enviromentální jedince (nebo komunity), kteří touží žít v souznění s přírodou a rádi používají magii. Protagonisté filmu pobíhají po smrkových monokulturách (ano, prastaré slovanské lesy), za vrchol romantiky považují mazlení se s mlokem apod. Sama Libuše je velmi rozporuplnou osobností, plna sentimentu a nedostižného zasnění neváhá oslovit "pohledného" chasníka, aby ji pomiloval, i když se oddává orgiím s Přemyslem (který ovšem taky nevynechá jedinou příležitost někoho osouložit). Teta radši brzy kamsi mizí, zato Kazi je velmi emo a když nemůže vydržet ničení jejího milovaného lesa, uchýlí se do azylu. V baráčku zaplněném bylinkami ji spolu s živými i mrtvými zviřátky polomrtvou objeví Libuše, která ji odveze zpět na Vyšehrad (jen proto, aby zde smutná Kazi, která evidentně odmítá pozřít potravu, skonala u pohanské modly - totemu). Sympatická je Vlasta - militantní šišlající lesbička, která si dala za úkol strážit Libuši na každém kroku. Ovšem nebyl by to Přemysl, kdyby ji nesvedl a znenáhla opustil kvůli Libuši. Ta mezitím vládne z různých lesních palouků a pařezů spolu s tlupou hloupých starců (prý koncil), který je schopný jen hromadně svolával hesla jako "king king, we want the king" a máchat rukama. Wtf scén je nepočítaně a zábava je to nevídaná. (Praha - The treshold, zvolal znenadála se zjevující mužík s polenem)... Jo a herecké výkony mi, až na výjimky, přišly horší jak amatérské divadlo.HUDBA: Benedikt Brydem - docela výrazná orchestrální hudba skládaná podle šablony. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

I když jsem nebyl opilý ani zhulený, tak jsem si Kněžnu Libuši neskutečně užil. Jako parodie by to byla výborná záležitost, jenže je tu opět ta známá chyba, oni to všechno mysleli naprosto vážně. Čeští herci perlí v angličtině ( Vašutovo Yeah je naprosto jedinečné), epická hudba je ve chvílích kde by opravdu neměla být, děj prakticky nedává smysl, dialogy vypadají nepřipraveně, jakoby si je ''herci'' vymýšleli přímo za běhu scény. Poslední ''epická'' bitva trvá asi 10 vteřin. Prostě moc špatný film po dějové stránce i na soft porno, které se rozjíždí v druhé polovině. Ale sranda to byla veliká. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Legendární záležitost. Film, který nemá děj, kulisy někdo nejspíš ukradl a tak se natáčelo "jen tak" na palouku a v mnoha scénách asi ani ne "první dobrá", ale prostě "první" - s režisérským vedením ve stylu "teď tam 30 sekund něco dělejte". Souboj Přemysla s Vlastou se zapsal do mé paměti jako nejšílenější bojová scéna ever. Celkově prostě unikátní věc, na kterou bych šel do kina asi jen po požití většího než malého množství halucinogenů. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

To je tak blbé, že se na to nedá dívat jinak než na parodii. V takovém případě je to fakt zábava :)) Jirásek transformovaný do neškodného softporna s legračními dialogy a úděsným parodiálním herectvím. Režisér kvalit na úrovni Eda Wooda mi zcela zboural romantickou představu Přemysla Oráče, který zde vypadá jako ta nejnáruživější postava světové mytologie.... :) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo kromě lokací v Praze i v Adršpachu, Uherském Hradišti, Brdech, v okolí Berounky a Dobříše. Pro obydlí byly využity slovanské skanzeny se zrekonstruovanými stavbami. (Zdroj: kinobox.cz, cs.wikipedia.org) (dinamit_1)
  • Snímek podle všeho čerpá námět z divadelních her Franze Grillparzera, Clemense Brentana a próz Aloise Jiráska. (Zdroj: kinobox.cz) (dinamit_1)
  • Snímek byl kritiky hodnocen veskrze negativně. Je srovnáván s nepovedeným domácím videem nebo italským soft-pornem 80. let 20. století. Je kritizován za smíšení historického filmu s ekologicko-feministickými poselstvími, levnou výpravou, špatnou kamerou, chabé herecké výkony či špatnou angličtinu některých herců. (Zdroj: cs.wikipedia.org) (dinamit_1)

Reklama

Reklama