Reklama

Reklama

The Escapist

Trailer

Obsahy(1)

Trestanec Frank Perry (Brian Cox) si odpykává doživotní trest. Když se dozví, že jeho odcizená dcera je nemocná, udělá všechno proto, aby z vězení uprchl a našel si k ní znovu cestu. Vymyslí geniální plán útěku a dá dohromady skupinu kompliců, kriminálních živlů, kteří mezi sebou nemají zrovna přátelské vztahy, ale spojuje je touha po svobodě. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Oyer 

všechny recenze uživatele

skutečně film silně připomínající seriál Prison Break. The Escapist se jím nechal zřejmě inspirovat. U filmu jsem se nestačil nudit. Určitě se dá zkouknout jedním dechem. Filmy z vězeňského prostředí mám rád a tenhle patří mezi velice povedené. Herecké projevy hlavních postav rovněž kvalitní. Pokud tento film srovnám třeba s filmem Vykoupení z věznice Shawshank, tak se divím, že ten procentický rozdíl je až tak velký ! ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Svižne natočená a len na prvý pohľad pomerne jednoduchá záležitosť. Kamere išla karta ako sa patrí, strihač tiež pri tom nedriemal, scenárista vynechal siahodlhé dialógy, čo snímku rapídne pridalo na rýchlosti a casting sa podaril skoro na jednotku. Film je farebný, neútočí na city a keďže Hollywood mal vstup zakázaný, tak sa človek dožije aj normálneho finišu. Za príjemne strávených 99 minút sa odplácam hodnotením 90%. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série Prison Breaku na britský způsob ve sto minutách. A bez konspiračních vsuvek. Aspoň tak to zpočátku vypadá. Naštěstí tomu tak není. Velký problém filmu je, že to celé stojí na jednom jediném aspektu, který jakmile prokouknete (a je to natolik laciné a nedomyšlené, že zkušený divák nebude tápat dlouho), tak rázem není na co koukat. Holt kdo neprokoukne má tentokrát výhodu. Je to sice útěkářský snímek, ale většinu času bez napětí či strachu o postavy. Panděratý Brian Cox výborný, ale zbytek ansámblu spíše do počtu. Prostě takový tuctový film jakých je v regálech půjčoven hafo. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Úteky z väzenia ja rád, ale tento je napriek snahe v podstate len mierne nadpriemerný. A tam ho drží len zaujímavý spôsob rozprávania príbehu formou striedajúcich sa flashbackov, prítomnosti. Scény zo začiatku filmu začnú dávať zmysel až v jeho priebehu, či ku koncu, aby sme v úplnom závere zistili, že nie všetko bolo, ako sa na prvý pohľad zdalo... ()

KOZLIK 

všechny recenze uživatele

Velice originální a přesvědčivé, zajímavě rozdělená dějová linie s koncem podobným co znám jen z asijských filmů. Po Vykoupení z věznice Shawshank asi nejlepší film z vězeňského prostředí. Nesmím zapomenout na hudbu, která je zde velice silná a umocňuje atmosféru. A Seu Jorge ze je konečně zase vidět ve filmu. No prostě paráda. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v britskej metropole Londýn a írskej metropole Dublin. (MikaelSVK)
  • Snímka bola vydaná aj pod názvom Prison Escape. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama