Reklama

Reklama

Burt a Verona spolu žijí už dlouho. Jejich společný svět je skromný a neokázalý, nemají dokonce ani vlastní dům. Teď však Verona čeká dítě, a tak musejí najít vhodné místo, kde by se mohli usadit a začít rodinný život. Když se vydají na cestu za novým domovem, nemají zdaleka tušení, co všechno je může potkat! Tvůrce oscarového dramatu Americká krása Sam Mendes dokazuje svěží vztahovou komedií pověst režisérského chameleona, který střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (463)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi najtypickejšia ukážka súčasného amerického nezávislého filmu. Prekvapivo od Mendesa, ktorý rád mieša komerciu s nezávislosťou.....vďaka jeho menu sa ale tento film dostal do distribúcie, inak by sme si dva roky museli naňho počkať na čt2 v sekcii americké nezávislé leto. Prirodzený film s uveritelnými hrdinami a trochu prehnanými úsmevnými situáciami. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

U Away We Go jsem si opravdu nebyl jistý, jestli na film mám jít. Ano, Mendes je sice Mendes, ale trailer mě z nějakého důvodu vůbec nezaujal a tak jsem byl předem raději dost skeptický. Nakonec jsem však udělal dobře. Původní premisa suché a nezáživné životní road movie se naštěstí ukázala ve velké míře jako chybná. Většina vtipných scén i dialogů totiž dopadla na úrodnou půdu, pravda, některá místa jsou trochu přetažená či bláznivá, ale jinak jsem si na kvalitní zážitek při sledování filmu nemohl stěžovat. Krom té zábavné stránky snímku potěší zejména souznění hlavní dvojice a jejich příhody na strastiplné cestě při hledání domova. AWG má na rozdíl od většiny dnešních filmů podobného žánru ještě jednu podstatnou přednost a tou je nálepka chytré komedie podobně jako jsou např. filmy od Woodyho Allena (tedy alespoň některé). Pocit naplněného štěstí na závěr je nakonec jen třešnička na dortu. (8/10) [MFFKV 2009] ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

“Tiež som mala pekné kozy, kým mi ich deti nevycucali...“, toť jedna z niekoľkých vtipných hlášok v road movie s množstvom viac či menej divných postáv. S. Mendes je zvučné meno a moje očakávania boli naplnené iba z časti. Pár krát som sa naozaj dobre zasmial, sem-tam treba tehotnej manželke kvalitne vynadať (Ty piča!!!!!), najlepšie v spoločnosti iných ľudí. Pomáha to zvýšiť tlak. Asi za najlepšiu scénu by som označil návštevu dosť pošahanej dvojice manželov (Gyllenhaal s manželom), kde ma vážne rozosmiali ich názory na výchovu detí. Scéna s kočiarom bola vážne vtipná. Ok, občas som sa zasmial, vtipná hláška a tak, ale predsa len od Mendesa by som rád dostal niečo viac. Celkovo priemer. 60%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální feel-good pecka s nenápadnou dvojičkou v hlavní roli. Hlavně John Krasinski je ve filmu naprosto neuvěřitelný a v podobné roli ho už určitě neuvidím, o to radši si však za nějaký čas pustím Away We Go znovu. Sam Mendes není nijak extra mým oblíbencem, ale tímhle se mi dokonale trefil do vkusu. Doporučuji každé alespoň trošku romantické duši. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No to bych se posral. Předvčírem jsem tady psal, že na mě udělal Mendes dobrej dojem. Tak jsem se teď podíval na jeho nejnovější film a ona to byla neskutečná sračka. Mendes pro změnu natočil film o tom, že někdo by rád žil obyčejnej, nudnej život - rodina, papundeklovej domek, nudná práce, atd... Těhotná blbka a její hipsterskej kundoliz, kterej na začátku strašně řeší, jakou chuť má vagína jeho starý (jsem si vzpomněl na tu hlášku - "Jsou jenom 2 věci, co smrděj jako ryba a jedna z nich je ryba."), cestujou sem a tam, navštěvujou samý divný lidi a hledaj vhodný místo pro "domov". Označení komedie / drama moc nechápu. Vtipný to neni a na žádný dramatický chvíle si taky nevzpomínám. Tohle šlo fakt mimo mě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • První film Mandese, ke kterému nesložil hudbu jeho dvorní skladatel Thomas Newman. (don corleone)
  • Natáčení filmu probíhalo velmi "ekologicky". Odpad byl během něj redukován na polovinu díky všudypřítomným pytlům na tříděný odpad nebo používáním omyvatelného nádobí místo plastového na jedno použití. Auta na place se pohybovala na biopalivo. (don corleone)
  • Autoři scénáře psali hlavní ženskou roli na tělo herečce Maye Rudolph. (don corleone)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Reklama

Reklama