Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Místo nádražní stanice holičství, pouť s domem hrůzy, tikající hodiny a nájezdy Divoké bandy Valkýr pod taktovkou mistra Morriconeho, náhrobní kámen Sama Peckinpaha, parodické scénky, Leoneho námět a spousta hluchých míst v posledním westernu Henryho Fondy. Řekl by někdo, že se tohle všechno vleze do jednoho filmu a bude to konzistentní? Nejspíš Nikdo.. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o zanikajícím Divokém západě, který už je sám sobě legendou. Dobrý, ale těšílo by mě víc pochmurnější vyznění, než /ne/legrační zrychlovačky a zřejmě i jiný hlavní hrdina než Terence Hill. Scénář moc nedrží pohromady, což štve o to víc, že některé scény jsou perfektní - třeba úvodní napínačka v holičské oficíně. /6. 11. 11./ ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté - spolupráce Sergio Leone - Ennio Morricone je jedna z nejpozoruhodnějších ve filmové historii vůbec. Když se ještě přidají takoví velikání jako jsou Fonda a Hill, tak to opravdu stojí za to. Vskutku prapodivný western, který mimo klasických Leonových prosředků (jako dlouhé scény a smysl pro detail) využívá i dost nevšední pro western, jako zrychlené a zastavené záběry, humor, zrcadla. Celkově je to geniální směs, která zaostává za ostatními pistolnickými díly režiséra jen o kousek. Terence Hill je tu opravdu skvělý. Škoda, že v Hollywoodu nedostal šanci na nějaký velký trhák. 80% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podivné dědictví a Mé jméno je nikdo, oba filmy natočené krátce po sobě, v obou Terence Hill, oba o soumraku hrdinů Divokého Západu. Konec 19. století byl koncem kolonizace amerického Západu, železnice přivezla tisíce lidí, právo a organizovaný zločin. Osamělý pistolník už se neměl kam schovat, směrem na západ už ležel pouze Tichý oceán. Nová doba vyžaduje nové lidi a nejrychlejší pistolník Západu už cítí, že to není pro něj, chce se uklidit do Evropy, kde dožije svůj život. Mr. Nobody má však o jeho odchodu do důchodu jinou představu. Kombinace klasického westernu reprezentovaného Henry Fondou, a šimonomatoušovské mlátičky s Terencem Hillem, ukazuje na Leoneho schopnost jít s dobou, a taky na jeho nadhled a smysl pro humor. Morriconeho hudba opět na jedničku. 85% ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Právě jsem asi narazil na film, kdy začal být western i debilní (říkají tomu špagety, což nechápu a nikdo mi to nevysvětlil)..a stejně tak jako nemusím pokrm, tak ani tenhle druh westernu mi nic neříká. A nezachrání to tady ani hudba Ennia Morriconeho, taky se nijak nevytáhl. Zkrátka není nad klasické westerny! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Původně byl na post režiséra najat Michele Lupo. Měl ale řadu námitek ke scénáře, který byl již schválen distributorem. Ke změnám scénáře nakonec nedošlo, k výměně režiséra ale ano. Lupo byl nahrazen Toninem Valeriim. (Hennes)

Související novinky

Reklama

Reklama