Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o zanikajícím Divokém západě, který už je sám sobě legendou. Dobrý, ale těšílo by mě víc pochmurnější vyznění, než /ne/legrační zrychlovačky a zřejmě i jiný hlavní hrdina než Terence Hill. Scénář moc nedrží pohromady, což štve o to víc, že některé scény jsou perfektní - třeba úvodní napínačka v holičské oficíně. /6. 11. 11./ ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že si film hraje na něco, čím není. Zdlouhavé scény se opravdu vlekou a spíše nudí, chybí v nich nějaký ten náboj, který člověka nutí nespustit oči z plátna v očekávání, jaký úder další scéna přinese. Má jít o komedii, ale toho vtipu tam zas tolik není, nadsázka až příliš chtěná a motivace postav taková nějaká podivná. Aspoň, že hudbu složil tradičně dobrý mistr Morricone. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí pistolník Henry Fonda, kterého předchází jeho pověst, to nemá jednoduché ... obzvláště když hodlá svoje řemeslo pověsit na hřebík a užívat si zaslouženého důchodu někde v Evropě - a na paty se mu nečekaně pověsí jeho nadšený a poněkud nekritický obdivovatel (a konkurent) Terence Hill. Líné tempo lehce úsměvnému příběhu docela sluší, oba hlavní hrdinové dělají, co mohou - a tak se jim docela dobře daří průběžně zachraňovat děj, který čas od času sejde z cesty, dá si pauzu a přitom přemýšlí, kde se to vlastně ocitl ... a kudy a jak se vydat dál. Přes tento nepřehlédnutelný nedostatek se kvůli osvěžující pointě přikláním k menším 4*. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Reziser Sergio Leone je znamy tym, ze rad nechava sceny natahovat dlhymi zabermi na tvare bez dialogov, pripadne nechava v pozadi bezat napinavu hudbu, v tomto pripade to bolo spojene s tykajucimi hodinami alebo je hrobove ticho a divak sa ma stopercentne sustredit na to, co sa tam vlastne ma stat, alebo kto ma co v plane. Vo chvili, ked sa na scene objavi Terence Hill sucasne s veselou hudbou Ennia Morriconeho som si uvedomil, ze sa divam na westernovu komediu a nie na westernovu dramu typu TENKRAT NA ZAPADE (1968) od toho isteho rezisera. Opät ako pri mnohych filmov urobila hudba Ennia Morriconeho film lepsim, nez bol, pretoze ta melodia nemala chybu. Neviem, ci bol problem v scenari alebo v com, ale na to, aby som mu dal 4 alebo 5* by ma to muselo viac bavit a bolo tam zial par nudnych chvil... 02.09.2010 ________ Terence Hill - (Nikto / Nessuno) +++ Henry Fonda - (Jack Beauregard) +++ Jean Martin - (Sullivan) +++ R.G. Armstrong - (John) +++ Karl Braun - (Jim) +++ Leo Gordon - (Red) +++ Produkcia: Sergio Leone +++ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté - spolupráce Sergio Leone - Ennio Morricone je jedna z nejpozoruhodnějších ve filmové historii vůbec. Když se ještě přidají takoví velikání jako jsou Fonda a Hill, tak to opravdu stojí za to. Vskutku prapodivný western, který mimo klasických Leonových prosředků (jako dlouhé scény a smysl pro detail) využívá i dost nevšední pro western, jako zrychlené a zastavené záběry, humor, zrcadla. Celkově je to geniální směs, která zaostává za ostatními pistolnickými díly režiséra jen o kousek. Terence Hill je tu opravdu skvělý. Škoda, že v Hollywoodu nedostal šanci na nějaký velký trhák. 80% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)
  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy hlavní hrdina pije whisky a následně sklenice zahazuje a střílí do nich. Tyto sklenice jsou naplněny opravdovou whisky ředěnou vodou. Terence Hill chtěl, aby tak scéna vypadala realisticky. (Diego75)

Související novinky

Reklama

Reklama