Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rok po Podivném dědictví se rozhodl Terence Hill podívat do míst Tenkrát na Západě. K filmu samozřejmě musí odkazovat již sama přítomnost Henryho Fondy. Kolem jeho postavy se snaží Nikdo vytvořit legendu. Ten film mě určitě baví. Není to sice Tenkrát na Západě, ale až na scénu v zrcadlovém bludišti ukázkově odsýpá a přitom nikam moc nespěchá. Za nejlepší scénu považuji návštěvu baru, ve které musí Terence Hill ve vzduchu sestřelit každou vypitou sklenici. 75% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí pistolník Henry Fonda, kterého předchází jeho pověst, to nemá jednoduché ... obzvláště když hodlá svoje řemeslo pověsit na hřebík a užívat si zaslouženého důchodu někde v Evropě - a na paty se mu nečekaně pověsí jeho nadšený a poněkud nekritický obdivovatel (a konkurent) Terence Hill. Líné tempo lehce úsměvnému příběhu docela sluší, oba hlavní hrdinové dělají, co mohou - a tak se jim docela dobře daří průběžně zachraňovat děj, který čas od času sejde z cesty, dá si pauzu a přitom přemýšlí, kde se to vlastně ocitl ... a kudy a jak se vydat dál. Přes tento nepřehlédnutelný nedostatek se kvůli osvěžující pointě přikláním k menším 4*. ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Tak tady u tohoto filmu se pozastavím, protože se stydím, že jsem nad tímto filmem odporoval a podceňoval a přitom se z toho filmu vyklubal celkem kvalitní western, asi můj nejoblíbenější, jako druhý je Podivné dědictví, kterému jsem dal 2*. Většina westernů je, nuda, nic moc kvalita, sice je u nich pěkná hudba Morriconeho, ale tento mě fakt dostal, ale nebyl tak vynikající, že by byl na 5*,některé scény byly nudné a některé zase humorné, ale většina jich bylo humorných, i přes to je to, jak jsem říkal kvalitní western. Skvělé herecké výkony Terence Hilla a Henryho Fondy, kteří doopravdy umí hrát westernové hrdiny. Opět skvělá hudba Morriconeho, krerý skládá hudbu ve vetšině westernech, efekty byly taky dobré. Celkový pohled, jak to vezmu od začátku byt ten, že začátek mi přišel trochu nudný, středem byl vynikající a konec, ten byl středně dobrý a celkový můj pohled na tento film je takový, že jsem ho fakt podcenil a za to se stydím.75%Přístupnost:od 12 let ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No je to slusnej western, ale urcite sel udelat lip. Prestrelek je tu dost, ale mohlo by jich bejt vic a nejaky rvacky tu skoro nejsou, ale neni se co divit, kdyz chybi Spencer. Misto nej tu je Henry Fonda, kterej je takovej nemastnej neslanej, ale dava si to slusne. Film samozrejme tahne Hill, kdyz tam neni, tak to je prumer, ale jakmile se objevi na scene, kvalita filmu dost stoupa. Do toho hodne dobra hudba, zajimava kamera, docela slusnej pribeh. A pak tu je zaverecnej souboj, na kterej jsem se fakt tesil, ze zacatku to vypadalo hodne dobre, jenze pak tam soupli fotky a bylo to v haji. Tak jsem se aspon tesil na zaverecnej duel, ale ani ten neni nic extra. Sice jsem po celou dobu filmu vahal mezi 4* a 5*, ale diky tomu zklamani na konci se priklonim k lepsim 4*. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I mistř tesař se někdy utne. Naštěstí když se utne režisér Leonova formátu, tak vznikne stále ještě dostatečně kvalitní snímek (jakkoli v něm ve výsledku neměl asi prsty zase až tak moc). Rozpačitý výsledek zapříčiňuje špatně obsazený, a zde zoufale nevýrazný, Henry Fonda. V jeho roli by to chtělo spíše někoho formátu Clinta Eastwooda. Druhým a podstatnějším problémem je nerozhodnost filmu čím chce být. Jsou tu dramatické, oddychové, čistokrevně komediální i parodické prvky, ale dohromady dvakrát moc neštymují. I když odkazy (nejen) na Sama Peckinpaha jsou vydařené. Přesto jde o dobrý western, který však funguje spíše v samostatných scénách (a těch dobrých tu nakonec není zrovna málo - již jen ta úvodní sekvence je dokonalost sama) než-li jako celek. Ovšem ke kameře a hudbě Ennia Morriconeho, byť i ta nedosahuje kvalit jeho nejlepších kompozic, nelze mít žádné výraznější námitky. Slabší čtyři *. ♫ Hodnocení OST: 4/5 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy hlavní hrdina pije whisky a následně sklenice zahazuje a střílí do nich. Tyto sklenice jsou naplněny opravdovou whisky ředěnou vodou. Terence Hill chtěl, aby tak scéna vypadala realisticky. (Diego75)
  • Film se natáčel 9 týdnů v Americe, 5 týnů ve Španělsku a 3 týdny v Itálii. (Hennes)

Související novinky

Reklama

Reklama