Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na to, jak je to naivní, tak tomu dávám ještě docela dost hvězd. Hlavním bodem je jednoznačně Jackie Chan, který tu pro změnu hraje postavu, která dostává po držce kudy chodí. Takže to ve výsledku vypadá spíš tak, že Jackie dostává všude po držce a je jenom otázkou, jestli tu držkovou přežije nebo ne. Kdyby to nebylo tak hrozně naivní, tak by to bylo i lepší. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý film s mojim obľúbencom Jackie Chanom, ktorý patrí medzi jeho priemerné filmy. Má veľmi zaujímavý príbeh o čínskych imigrantoch v Japonsku a o ich postupe, ktorý síce nie je tak spracovaný ako by som chcel, ale aj tak som s ním spokojný. Akcie tu moc nie je a aj ked´ vidno, že o ňu v tomto filme nejde, ale aj tak sklame každého fanúšika Jackieho Chana, ktorý sa len málokedy dostane do nejakej akcie a ani vtedy neukáže nič zo svojich bojových schopností. Ale poteší aspoň odseknutie ruky alebo zlomenie väzov v jeho podaní. Zo začiatku pôsobí filme relatívne pokojným dojmom, ale postupne sa zmení na slušný thriller až drámu. Vôbec mi neprekáža, že sa Jackie Chan rozhodol natočiť niečo iné ako pre neho typickú akčnú komédiu, ale myslím si, že ked´ sa už rozhodol natočiť film z prostredia mafie, ktorej sa stane členom, tak určite nemal zostať takým dobrákom, akým tu je, ale skôr chladnokrvným zabijakom. Ale aj tak ma tu jedna scéna veľmi prekvapila, pretože by ma nikdy nenapadlo, že uvidím Jackieho Chana ako využije služby prostitútky. Tento film sa mi páči, ale nie som až tak moc spokojný, pretože nemám rád, ked´ jedineční herci ako Jackie Chan, ktorí hrávajú postavy, ktoré už nedokáže zahrať nikto iný sa rozhodnú hrať postavy, ktoré vie zahrať skoro každý. Objektívna kvalita filmu- 80%, film sa páči mne na 72%. ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Film plný kontrastů a rozporuplných pocitů. Vidím, že v něm hrají Daniel Wu a především pochopitelně Jackie Chan. Pokud budete jako já a nic si o snímku nezjistíte, tak budete marně čekat kdy přijde scéna s bojovým uměním. Chan tu totiž nehraje bývalého elitního cokoliv. Je tu opravdu jen naprosto obyčejný chlap. V určitých chvílích dokáže ale víc obětovat a mít větší odvahu než jiní. Výkon Chana se mi hodně líbil. Přiznám se, že je to v krátké době teprve druhý film mnou viděný, kde má takto vážnou roli. Další pro mě kontrastní věcí je to, že jsem film sledoval snad na 3x a už jsem to chtěl vzdát a lupnout 2 hvězdy. Ještě , že jsem se donutil vše dojet, protože konec je vynikající. Žádný kýč, který by se dal očekávat, ale až mrazivý osud několika postav. A hlavně za ten konec a také Chana 80 procent. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jackieho mimoamerická produkcia je vo vrcholnej forme. Skvelý film, ktorý možno sklame fanúšikov jeho akčných scén a krkolomných choreografií súbojov, ale o to viac poteší diváka, ktorý má chuť na plnohodnotnú krimi drámu s množstvom kvalitných hereckých výkonov a skvelým scenárom. 85%. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Díky napěchování několika hodin příběhového materiálu do 120 minut má Shinjuku Incident místy až zběsilé tempo. Film díky tomu uteče jak voda, ale některé scény by zasloužily víc prostoru. Na druhou stranu jasný tah vpřed bez okounění okolo docela funguje. Co ale nefunguje vůbec jsou některé naprosto příšerné dialogy. Obsahově jsou ok, ale někteří herci své věty často prezentují s přesvědčivostí školní besídky. Všechno ostatní je naštěstí na špičkové úrovni, zejména pak Jackie Chan. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)
  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama