Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan tentokrát poněkud nezvykle. Zapomeňte na jeho vtipy, na jeho akrobatické bojové umění. Neuvidíte z toho vůbec nic. Ani jeden škleb. Ani si neuprdne! Ba dokonce i bojů se zbraní či beze zbraně je tu na Hongkongský film poskrovnu. Město zločinu je čistokrevné (a dobře natočené) mafiánské drama ze zapadlých japonských čtvrtí ovládaných gangy. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná nadhodnocenost, mátožně poletující mezi autentickou imigrační výpovědí a gangsterským opusem, přičemž nefunguje-li alespoň průměrně žádná z části samostatně, s velkým sebezapřením se pak sleduje celek. Příběh překypuje ambicemi, hromadu nitek však splétá s obratností amatéra. Oním epochálním příběhem s důkladností v popisu mnoha postav (jimž zde shází jak vývin, tak zásadní zlom - zde je bez skrupulí představena až finální proměna) by The Shinjuku Incident byl pouze s jiným scénářem a jiným režisérem, kteří mají na mravenčí práci ty správné předpoklady. P.S. Větším překvapením, než zklámání z novinky Jackieho Chana (jenž nehraje nic moc a momenty, v nichž ho někdo vybízí k boji, jsou z důvodu odpovědi spíše úsměvné), jsou pro mě zdejší nadnesená hodnocení. 5/10 ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pan Jackie Chan natocil opat slusny, aj ked len trochu nadpriemerny film. Tematika Yakuzy je fajn, ale su aj vacsie talenty, ktore dokazu nasinca plne pohltit svojou zrucnou filmarcinou /Takeshi Kitano a jeho Autoreiji/. Akcnych scen trochu pomenej, ale pan Chan dokaze hrat. Sice nie nejako oslnivo, ale herecky talent ma. 75 % ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Průhledný gangsterský epos o vzestupu a pádu představuje nečekaně problematické dílo. Úvahy o výjimečnosti Chanovy údajně vážné role a jsou mimo mísu, protože již dříve Chan hrál ve snímcích, kde místo svých fyzických akrobacií a humoru předváděl naopak vážné herectví. Nejen v porovnání s Chanovou famózní vážnou hereckou kreací v "Crime Story" a vrcholnými snímky Dereka Yeeho vyznívá "Shinjuku Incident" sterilně, nenápaditě a především obludně tendenčně a exploatačně. Jestli "Shinjuku Incident" v něčem jde proti tradiční image Jackieho Chana, pak v tom, že se z konzervativního čínského pohledu jedná o jeho jedinou zápornou a opovržení hodnou postavu. Co jiného říct o hrdinovi, který se peleší s bělošskými prostitutkami, paktuje se s japonskými mafiány, přivede své krajany do záhuby, usiluje o japonské občanství a dokonce nechává svou snoubenku, aby se miliskovala s Japoncem. Film ostatně funguje jako nepřímá oslava čínského ekonomického boomu v novém tisíciletí, neboť ukazuje vypjatě tragický osud Číňanů, kteří v 90. letech hledali živobytí v Japonsku, zatímco mohli se svými krajany legálně prosperovat na budování domácí ekonomiky. Je pak jen aburdním paradoxem, že takto postavený film neprošel přes čínský certifikační úřad a nebyl tudíž promítán v Číně v kinech. -- Podrobněji viz recenze na Rejže.cz. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1127. hodnocený film: Výborný příběh o muži, který utekle do Japonska za svou láskou, která se sem odstěhovala z komunistické Číny, aby zde vydělala nějaké peníze. Jackie Chan se za ní vydal též a dostal se mezi skupinku nelegálních utečenců, kteří okupují různá teritoria a mají vlastní gangy. Falešné telefonní karty, okrádání herních automatů, drogy... Najdete tu vše, co potřebujete. Navíc je příběh obohacen o zápletku, kdy Jacke Chan se stane sám vůdcem jednoho takového gangu. Navíc zachrání život policistovi, který vyšetřuje běsnění nelegálních přistěhovalců ve městě. Jackie Chan se ale obrátí na stranu policie a ještě jednou se snaží bojovat nejen o svůj život, ale i o život ostatních. Ti se za něj nepostaví a nakonec to skončí velkou válkou znepřátelených skupin. Ačkoli Jackie Chan nakonec ve své roli umírá, film je mistrovsky zakončen a vygradován až na samé maximum možností. Film ode mě má jasných 5* a určitě jej mohu jen dále doporučit. 5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama