Reklama

Reklama

Dívka u jezera

  • Česko Dívka z jezera (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Navenek idylické horské městečko se stává dějištěm vyšetřování, jež odstartuje nález nahého těla mrtvé dívky na břehu nedalekého jezera. Místní obyvatele k sobě poutá neprůhledná změť vztahů kořenících hluboko v minulosti, ale stárnoucí policejní inspektor Sanzio neztrácí půdu pod nohama. Drama situované do úchvatného prostředí italských Dolomitů je morální detektivkou v až dürrenmattovském stylu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (20)

shantim 

všechny recenze uživatele

Vyšetřování záhadné smrti mladé dívky, která byla nalezena nahá na břehu jezera. Z tohoto filmu je cítit velmi zvláštní, dusivou, nepříjemně neklidnou atmosféru, která diváka neopustí ani po jeho skončení. Film získal za rok 2007 nejvyšší italské filmové ocenění, sošku Davida (obdoba našeho Českého lva), a to hned v deseti kategoriích včetně "Nejlepší film" a "Nejlepší režie". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní kriminálka, která je vyprávěna z pozice patrájícího, což je vždy nejlepší možný způsob, protože se může do pátrání zapojit i divák. A to je se samozřejmě zapojuju velmi rád, procvičit si mé detekivní sklony totiž nikdy neškodí. Za pachatele jsem na chvíli označil vlastní babičku, protože při sledování filmu byla až příliš klidná, ale postupné odkrývání stop ukázalo, že moje babička v tom nejede a klidná byla proto, že ten den sehnala ve slevě brambory. Na konci filmu byl odhalen skutečný viník nebo vinice, no nechte se překvapit, ale nutno říct, že právě ke konci filmu ztrácelo napětí dech. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €2,460,000Tržby Celosvetovo $4,741,986║ Ozdobou tejto drámy je pútavý príbeh s pevnou vyprávačskou kostrou, kde je všetko vykonštruované tak aby sledujúci sa nemohol stratiť v žiadnej spleti, kopiacich vyšetrovaní podozrivých. Samo o sebe nič tématicky prevratné/ ohurujúce to nie je ale za to je zručne zrežírované, bez nejakej nádstavbovej zdĺhavej vaty. /70%/ ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Jde spíš o psychologický snímek než kriminální příběh, i když na začátku je vražda a na konci dopadení vraha. Postupně se ukazují motivace jednotlivých postav a způsob jejich uvažování. Vraha člověk odhalí s předstihem před oficiálním odhalením vyšetřujícím komisařem, tím pádem se konec filmu stává už trochu zbytečným a nudným, místo toho, aby děj gradoval. Nejlepší byl začátek - hlavně ztvárnění ohledávání místa činu, které bylo pojaté podobně pohádkově, jako působí jezero na místní obyvatele. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Když jsem se v půlce promítání rozhlédl po sále, zjistil jsem, že většina lidí kolem mě zcela spokojeně podřimuje a určitě se jim zdají moc pěkné sny. Dobrý film by takovýto efekt rozhodně mít neměl. Přestože je o nějakou tu třídu lepší, než rakouské a německé detektivky, zůstává hluboko za mým ideálem. Po pěkném, lehce mysteriózním začátku přichází pomalé a pro mě nezábavné vyšetřování, při němž se objevuje málo vtipu a nic, co by mě chytlo svou chytrostí. Nezaujaly mě nijak ani živé postavy a ani podivná disharmonická hudba. Prostředím se podobá film Vraždám v Midsomeru, ale kvalitou je daleko za nimi. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama