Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mac Thompson, moskevský korespondent Texas Bugle, je poněkud záhadnou postavou. V Moskvě zažívá četná milostná dobrodružství a své zprávy podepisuje značkou COMRADE X. Jeho pravou identitu nezná téměř nikdo. Jednoho dne se na scéně objeví Váňa a rozhodne se Thompsona trochu potrápit. Potřebuje dostat svou dceru ze země, ale je potřeba vyřešit několik problémů. Za prvé: Váňova dcera se jmenuje Theodor a pracuje jako řidič tramvaje, protože ženám není tato práce dovolena. Za druhé: Jak dostat na západ skalní komunistku, aby se z ní pak nestala protivná, škaredá ženská, s kterou žádný chlap nevydrží. A za třetí: Problémů není nikdy dost. (ČSFD)

(více)

Recenze (6)

mikulem 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě málem od Ninočky odradil; nenechal jsem se, naštěstí, ale trauma z téhle nevkusné ptákoviny budu ještě nějakou dobu překonávat. Srovnání s Ninočkou by bylo její urážkou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Variace na Ninočku s Gretou Garbo, tentokráte s Hedy Lamarr a Gáblem alias Gejblíkem. Docela šílená jízda :) Pro fanoušky Tekutého zlata maximální zadostiučinění. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je v tom trochu strach z komunismu, je v tom romantika a je v tom Clark Gable s krásnou ženou, kterou je tentokrát Hedy Lamarr s příšerným přízvukem. Ale přesto se k sobě tihle dva docela hodí. Příběh je místy docela naivní, ale ke konci už se dostává skoro do bondovských otáček. Takové ambice ale přece jen nemá. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Parodie Sovětského svazu, taková o dost trhlejší Ninočka. „The communists have ideals, but they found out you can't run a government with everybody going around having ideals. So what is happening? The communists are being executed so that communism should succeed.“ „Yeah. I know. If they keep it up long enough, it'll be a great country.“ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Autorem námětu je Walter Reisch, hollywoodský emigrant z Rakouska, který ještě v roce 1936 režíroval rakouský film Silhouetten a o tři roky později už patřil do týmu scénáristů Ninočky (1939). (NinadeL)

Reklama

Reklama