Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza je normální devatenáctiletý kluk z Ústí nad Labem po uši zamilovaný do své přítelkyně studentky a fotografky Terezky. Honza, po tragické smrti svého otce - vášnivého golfisty, vyrůstá jenom s maminkou a malým bráškou Lukáškem. Rodina se smrtí otce těžce vyrovnává, navíc se na ní řítí i existenční problémy v podobě exekutorů vymáhajících pohledávky za lichvářskou půjčku na byt.

Honza se k celé vzniklé situaci staví čelem. Nechce nechat všechny starosti na mamince, a tak místo plánovaných romantických prázdnin s Terezkou ve Francii nastupuje na brigádu do luxusního hotelu v Karlových Varech, kde pracuje jeho strýc Maxmilián. Právě probíhá Mezinárodní filmový festival a Honza má jedinečnou možnost „vychutnat si“ velký svět z jeho odvrácené stránky – jako myč nádobí a příležitostný číšník v jedné osobě . Pracuje celé dny a noci a všechen výdělek posílá rodině. Na večírku, kde Honza zaskakuje jako číšník se nechtěně dostane do sporu s hlavou partičky zlaté mládeže – golfistou Reném. Strýc Maxmilián zařídí Honzovi brigádu v golfovém klubu, kde se seznámí s krásnou PR manažerkou Alicí, která ho pozve na firemní golfový turnaj. V noci po směně najde Honza na odpališti pohozenou hůl a několikrát zkouší dávno zapomenutý švih. Staré instinkty se vrací. Golfový trenér Karel okamžitě rozpozná velký talent a nabídne mu pomoc. Svůj první turnaj Honza vyhrává. Otevírá se mu cesta do náručí P.R. manažerky Alice, a s ní i cesta do světa malého českého šoubyznysu. Honza brzy začne při své strmé cestě za úspěchem ztrácet půdu pod nohama. Přichází nejen o vztah s Terezkou, důvěru mladšího brášky Lukáška, ale nakonec i přátelství trenéra Karla. Alice ho zavaluje prací v reklamě a bez skrupulí na něm vydělává. Honza přestává mít čas na trénink a poslední kapkou je vážné zranění při tréninku na juniorském mistrovství republiky.. V nemocnici s ním Alice rázně ukončí smlouvu i vztah. A tady teprve Honzův příběh začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač jsem golf nikdy nehrál, ač neznám jeho pravidla ani terminologii v něm používanou, a konečně ač nemám tento sport rád a jakmile se objeví na nějaké sportovní stanici přenos z golfu, tak okamžitě přepínám, tak přesto všechno jsem si tento film dokázal užít, aniž bych se byť jen na malou chvíli nudil. A vím o čem mluvím, romantických komedií už jsem viděl docela dost a není lehké mě zrovna v případě tohoto žánru zaujmout, ale tomuto filmu se to povedlo svou originálností, nápaditostí a především pro romantické komedie atypickým prostředím, protože romantická komedie z prostředí golfu je něco, co jsem dosud neviděl a co zase trochu rozšířilo mé filmové obzory. Samotný film je zvládnut naprosto perfektně, svým zajímavým dějem dokáže zaujmout i takového antigolfistu, jako jsem já, a do poslední chvíle jsem nevěděl, na čem vlastně s tímhle filmem jsem a jak celý příběh dopadne. Výtečný filmový zážitek pak dotváří naprosto vhodně zvolení herci, Filip Tomsa je pro mě neokoukaným hercem a s rolí se popasoval výborně, Míra Nosek zase skvěle zahrál záporáka, takže jsem ho fakt dokázal nenávidět, a Václav Postránecký s Bohumilem Kleplem už jen vhodně doplnili hereckou sestavu k mé velké spokojenosti. Mně se to líbilo, nečekal jsem nic náročného, měl jsem chuť na oddechový a pohodový film a toho se mi také dostalo, takže přes počáteční skepsi z toho, jak se mi tento film bude líbit musím konstatovat, že lepší už to asi být nemohlo a k maximálnímu hodnocení chyběl už jenom kousek. Celkové hodnocení je tedy 90%, což v tomto případě znamená lepší čtyři hvězdy. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi o tom moc mluvit, tak rovnou na začátek říkám, že ta jedna hvězda je za hudbu, kameru a celkově solidní technickou ošetřenost (Kocurová se svlékne, což ovšem kompenzuje tím, že hraje krávu a ještě dost mizerně). Zbytek je na draka. Vážně netuším, proč v každé české "lidové" komedii musí být VŠECHNY postavy kreténi, zoufale uvízlí ve svých stereotypech. Jakmile má dojít k nějakému vývoji, tak k němu dojde, aniž by pro to kdokoliv cokoliv udělal - závěrečné usmíření je tomu nejlepším důkazem: Honza Terezu podvedl s bulvární blonďatou mrchou, což se Tereza dozví právě z bulváru (!!!). Honza se za to nikdy nijak neomluví, natož aby o Terezu po ztrátě blonďaté mrchy výrazněji bojoval. Tereza na něj logicky kašle a začne koketovat s jiným klukem. Z tohohle všeho vyplývá, že Tereza v závěru zničehonic přijde za Honzou a začne se s ním na golfovém hřišti líbat a tvářit se hrozně šťastně. Ponaučení? Pokud jste nedůsledný kretén a o vaší nevěře ví celý národ, nedělejte vůbec nic. Bývalka stejně přileze sama! Pokud jste naivní hodná holka a váš kluk píchá bulvární děvku, aniž by na vás bral sebemenší ohled, počkejte, až modelka zdrhne a přilezte za chlapcem zpátky. To jsou mi morální trendy... A jinak? U pokusů o humor se jednomu chce brečet, herci jsou jaloví a věčná camea celebrit svou vlezlostí boří dimenze otravnosti. P.S. Walda Gang je zločin. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl docela slušnej a kdyby se toho ujal někdo zručnej, tak si to umím představit jako vcelku příjemnou oddychovku. Jenže bohužel si to nikdo šikovnej na starost nevzal a vzniknul tak absolutně nudnej a tupej film bez jedinýho nápadu, za to s hodně product placement a hromadou celebrit (za camea Novotnýho a Gotta by si tvůrci zasloužili přinejmenším facku a nějaký ocenění za wtf scény roku).Scénář nedává moc smysl, postavy se tady úplně nelogicky a mění své názory záběr od záběru Navíc se mi to celý zdálo úplně zmateně sestříhaný a některý scény na sebe pomalu ani nenavazovaly. Po herecké stránce je to taky bída, možná jenom ten Klepl šel přežít. Což se jinak o filmu moc říct nedá, u toho se dá přinejlepším možná tak dobře usnout. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem na CSFD všechno, ale 30% ??? To teda ne. Film na hranici odpadu to tedy rozhodně není!!! A ačkoli jsem měl v plánu udělit pouze 3 průměrné a zasloužené hvězdičky, tak svůj plán měním a hodnotím za 4 hvězdičky. Obhajovat si je tu snad ani nebudu, to by bylo jak přesvědčovat nacistický dav, že vraždit Židy je svinstvo. To by mě taky nikdo neposlouchal. 55% ()

mythbuster 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi připadal jako hodinu a půl dlouhá reklama na všechny možné firmy v ČR. Jinak klišovité až hrůza, hl. herec p. Tomsa je mi silně nesympatický, Kocurová nemá ve filmu vůbec co dělat snad krom odvážných scén( ty kozy byly dobrý:D ) sečteno a podtrženo to byla snad jedna z nejdelších 90- ti minutovek v mém životě. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo také v Mariánských Lázních na kolonádě a na golfu (Asmodin)
  • Natáčelo se v Ústí nad Labem (hrad Střekov, Masarykova nemocnice, Masarykův park a Činoherní studio), v Karlových Varech (Mlýnská kolonáda, hotel Imeprial a Cihelny), v Praze a v Čestlicích (Aquapalace). (SONY_)
  • Film obsahuje mezititulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama