Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na studijní stáž do Kanady odlétá mladý gymnasista. Strašně se těší, a ani nevnímá podvědomý strach rodičů, a nejvíce pak své matky. Když se pak daleko „za velkou louží" stane tragédie, obrátí to život všech aktérů tohoto příběhu naruby. Zamíchá jejich osudy, životy, pocity, náladami, i budoucností... Ale nepředbíhejme... Scénář televizního filmu napsala zkušená scénáristka Hana Cielová. Základní zápletka filmu vznikla podle skutečné události, o které se doslechl dramaturg Bedřich Ludvík a vyzval autorku Hanu Cielovou, zda by podle ní nenapsala televizní film. Hana Cielová reálnou situace domyslela a uzavřela do dramatického příběhu, který zasáhne všechny diváky bez rozdílu věku... Po delší odmlce se před kameru České televize vrací Dagmar Havlová. Roli jejího manžela zahraje Viktor Preiss. Jejich syna zahrají hned dva herci - Filip Cíl a Jakub Grafnetr. Jeho přítelkyni hraje Tereza Voříšková. Režisérem je Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Dovolila jsem si tento snímek opět hodit do odpadu. Poprosila bych Paní Havlovou, jestli by mohla přestat hrát, protože to jednoduše není dobré. Poprosila bych České scénáristy aby začali psát zajímavé věci. Taky bych poprosila České režiséry aby natočili zase i nějaké dobré filmy. A v neposlední řadě také prosím České herce aby se naučili hrát. Dopředu děkuji. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Namet me zaujal, protoze se o Indiany taky zajimam, a ackoli film nabral jiny smer, konec se povedl. Co se hereckych vykonu tyce, Dasa to podle me moc nezvladla, zvlast ta apaticka faze byla priserna. Zato Viktor byl jako vzdy uzasny. Prekvapil pro me neznamy Filip Cil, ktery toho sice moc nenamluvil, ale dokazal zaujmout svou prirozenosti a skvele zvladnutymi emocemi. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Silný český film s ústřední hereckou dvojicí, která dokázala zahrát velmi dobře pocity rodičů poté, co se dozví o smrti svého skoro dospělého syna. Dagmar Havlová i Viktor Preiss zahráli na jedničku, ostatní už jsou spíše jen do počtu. Televizní film, který si zaslouží nejvyšší hodnocení. Hudba: Jiří Škorpík ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Příběh se velmi silným potenciálem a výbornými hereckými výkony Dagmar Havlové a Viktora Preisse. Bohužel zpracování režiséra Zelenky je tristní se střihem, koncepcí záběrů a hlavně použitou hudbou na úrovni rychloseriálů televize Prima. Zelenka měl zůstat u pohádek a Nesmrtelné tety. Škoda, protože z této látky mohl vzniknout televizní film, který by měl na mnoho prestižních ocenění. ()

frbulka 

všechny recenze uživatele

I když jsem snímek viděla před více než rokem, pamatuji si, že dojem po shlédnutí byl kladný. Dobrým hereckým výkonům vévodí skvělé duo Veškrnová-Havlová a Preiss, psychologie hlavních postav a jejich prožívání je umně zachycena. Trošku toho sladu tam je, zvlášť konec je asi dost naivní, ale nemůžu si pomoci, Kanadská noc je stále o třídu lepší než některé české filmy poslední doby s ambicí sklízet vysoké tržby a velké ovace. 65%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Návrat Veroniky Kánské na filmové plátno po 17letech. (M.B)
  • Tvůrci oslovili Dagmar Havlovou a měli štěstí jelikož to bylo v době, kdy uvažovala o návratu k herectví. Námět se jí líbil, takže různé verze scénáře už režisér Zdeněk Zelenka s Hankou Cielovou psal přímo pro ní. (cariada)

Reklama

Reklama