Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Zábavný film, který mohl být ještě lepší, kdyby byl jen akční komedií a tápavé pokusy být tak trochu i dramatem vynechal. Bill Nighy jako anglicky diskrétní nájemný vrah je senzační - kdyby byl do této role obsazen řekněme Colin Firth nebo Pierce Brosnan, což si také dokážu představit, šlo by o jednu z mnoha průměrných komedií, na jakou v horším případě zapomenete do týdne a v lepším jen nebudete vědět, která z nich to k čertu byla. Mr. Nighy je největším kapitálem filmu a v jeho frigovském podání je vtipná i ta nejotřepanější scéna. Přestože je asi o osmdesát let starší než Emily Blunt, jejich vzájemné okouzlení kupodivu nepůsobí trapně a jako dvojice "hektická trubka a zdrženlivý suchar" jsou skvělí. Ukotvení postavy, kterou ve filmu hraje Rupert Grint, mi trošku uniká. Pánové Everett, Freeman a Fischer odvádějí dobrou práci v intencích nepřekvapivého průměru, Eileen Atkins v roli Nighyho matky je skvělá. Vzhledem k dynamickému začátku jsem postrádal i podobně akční finále, jinak jsem se ale dobře bavil a rád se na Wild Target podívám znovu. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Povolání nájemného vraha jako rodinná tradice? V této černé komedii je možné všechno. Stárnoucí elegán ze staré školy Bill Nighy bydlící se svou přísně kritickou matkou, vklouzl do role nájemného vraha velmi hladce. Náhoda tomu chtěla, že podvodnice Emily Blunt živící se prodejem padělaných obrazů se poté, co napálila mafiána Ruperta Everetta, ocitla na seznamu příští vrahovi zakázky. Jenže profesionální zabiják neprofesionálně selže a zakázku z lítosti nad krásnou obětí nesplní, a jelikož ona neví, jak se věci mají, tak ho začne považovat za soukromé očko a za svou ochranu mu nabídne horentní sumu. Do toho se jim do cesty připlete zelenáč Rupert Grint a rozzuřený mafián už vyslal nového sadistického zabijáka Martina Freemana, aby dokončil, co se jeho předchůdci nepodařilo. Dobře jsem se bavil a hlavní zásluhu na tom mají všichni herečtí představitelé. Herecký trojlístek Nighy, Bluntová, Grint, je sice solidně nesourodý, ale hrají parádně, a to se dá říct i o Everettovi a Freemanovi v záporných rolích. Sice jsem viděl propracovanější černé komedie, ale tahle měla spoustu originálních nápadů, gagů a skvělé herecké obsazení. Pár vad na kráse, které scenáristka nedořešila (například slabší finále nebo další osud mafiána a jeho poskoka), nesnižují kvality filmu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi to tu jen tak válelo a já to furt odkládal na pozdějc a na pozdějc, ale ona to je fakt výborná komedie, Bill Nighy je naprosto úžasnej nájemnej vrah, bez něj by to fakt bylo poloviční, ale dobrej je i Rubert Grint, kupodivu a pěkná Emily Blunt a nekazí to ani fakt, že je to celý postavený na typický zápletce, že chladnokrevná zabijácká mašina nedokáže odstrnit cíl a místo toho ho začne chránit ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dobrých britských komédií nie je nikdy dosť, námet a herci sľubovali veľa, avšak výsledok zostal na polceste. Veľká škoda, že slušné tempo v druhej polovici radikálne upadne, scenáristická invencia sa takmer vytratí a jediné čo zostáva je klišé, predvídateľné zvraty a uponáhľaný a nevierohodný záver. Bill Nighy je naštastie ako vždy výborný a snímok vyťahuje do sfér stráviteľnosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená oddychovka prošpikovaná typicky britským humorem s nádechem ironie a nadhledu, která těží zejména z námětu a sympatického hereckého obsazení. Ústřední trio si nemohlo být snad více nepodobné - profesionální zabiják, podvodnice a náhodný chlápek - a přitom se jim nějakým způsobem daří být na útěku před zabijáky. Ve snímku je spousta vskutku humorných scén, a nechybí zde ani akce a špetka romantiky - přesně taková směsice žánrů, kterou mám fakt rád. Zkrátka milá jednohubka na volné odpoledne, u které se člověk pobaví a odpočine si. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Gregor Fisher a Bill Nighy si spolu již zahráli ve filmu Láska nebeská (2003). V tomto filmu stojí proti sobě, ale v Lásce nebeské jsou nerozlučná dvojice, kdy Fisher dělá manažera nestárnoucí pěvecké hvězdě Nighymu. (tb_23)
  • Po vykonaní kontraktu na začiatku filmu nájde Victor  finančnú odmenu v skrinke číslo 47. Číslo 47 je pravdepodobne narážkou na hru „Hitman“, rovnako ako aj na rovnomenný film o nájomnom vrahovi menom Hitman: Agent 47 (2015). (martincba)
  • Gorila Mike (Gregor Fisher)  se ve 42. minutě v obleku pořádně zmáchá ve vaně, kde hledá své ustřelené ucho. Když ale za moment vyběhne z hotelu, je jeho oblek naprosto suchý. (rikitiki)

Reklama

Reklama