Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (781)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Edmond Wong .. Tak takhle o velkém mistru Yip Man a zároveň o okupaci Číny mohou točit jenom v Hong Kongu. Jako výraznou oslavu tamního bojového umění Wing Chun. Yip Man bude asi velká čínská legenda, protože film o něm rozhodně jako velká pohádka vypadá. Ani mi to nevadilo - pokud budu chtít vidět film o zmíněné válce (která sem prosakuje pouze jako oslavný rámec vzdoru jednotlivce i davu), určitě nebudu sahat po tomto snímku. Pokud ovšem milujete bojové umění, choreograficky excelentně zpracované a nasnímané souboje, neváhejte. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zásah, zásah, zásah ... všechno to byly zásahy." Uznávám, že moje bojové umění není tím nejlepším na světě, neboť po třetím saltu se dvěma vruty vzad spontánně ztrácím přehled o postavení podlahy vůči obloze. To takový strýček Ip sice nemá žádnou školu bojových umění a své wing chun si doma syslí pro vlastní potěchu, ale pokud ho okolnosti donutí, tak skutečně není potřeba příliš dlouho pokorně dumat nad tím, čí petelice přelomí nejvíc kostí. Je to nekompromisně zábavné a pokud někdo potřebuje jednoduchý návod na složení deseti bojovníků, tak ať se na kulometnou palbu strýčkových pěstí klidně mrkne. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

V detsve som na videokazetach zaciatkom 90-tych rokov u kamaratov velmi rad pozeraval vsetky mozne kung-fu filmy s Bruce Leem alebo s Jackie Chanom a taktiez som rad chodieval na podobne filmy do kina. Nikdy nezabudnem na podobnu historicku dramu ako Ip Man na UDER OTVORENOU DLANOU (1983), CAROVNY VRKOC alebo dobrodruznu komediu LEGENDA O ZLATEJ PERLE (1985). Priznam sa, ze tieto filmy som nevidel asi zo 20 rokov, ale spomienky zostali a preto mi prave IP MAN tieto filmy alebo skor zazitky na ne pripomenul. Film ma podla mna kvalitny scenar, bitky su na vysokej urovni a je ich tam dost a taktiez nemozem zabudnut na krasnu smutnu hudbu, ktora posilnila cely film. Tento film mozem odporucit kazdemu, kto ma rad azijske bojove filmy s kung-fu bitkami, pretoze toto je jeden z najlepsich, aky som za poslednu dobu videl. _________ Donnie Yen - (Ip Man) +++ Simon Yam - (Zhou Qing Quan) +++ Siu-Wong Fan - (Jin Shan Zhao) +++ Ka Tung Lam - (Li Zhao) +++ Yu Xing - (Master Zealot Lin) +++ ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, že aj taký drsný, bojový, ázijský film môže disponovať silným dramatickým potenciálom, a to som vzhľadom na dĺžku a žáner filmu očakávala len akčnú jednohubku na štýl seagalovských rýchlych výplachov. Brutálne a svižné súboje sú kompenzované smutnými dejovými pasážami, ktoré majú pôsobivý náboj. Obzvlášť záverečná bitka neoplýva skratkovitosťou a povrchnosťou, ale dojímavosťou a emocionálnosťou. Donnie Yen v hlavnej úlohe a najmä jeho bojové umenie je vynikajúce. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Legendy a různé tamtamy nelhaly, Yip Man je opravdu skvělým filmem o bojovém umění, který si zaslouží být takhle vysoko jak tady, tak na IMDb. Kamera, choreografie soubojů, soundtrack, všechno je naprosto parádní. Film vás pohltí a vy si nemůžete pomoct a prostě musíte Donniemu fandit. A to se mi už docela dlouho nestalo. Nemám, co bych dál napsal či vytkl. 100 %. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (23)

  • Díky Ip Manově odvaze se činský lid sjednotil a vzbouřil proti japonské nadvládě. (Ignus.cz)
  • S výdělkem 2 188 982 amerických dolarů za první víkend v Číně a celkovým příjmem 4 073 201 $ se jedná o 13. nejúspěšnější čínský film (osmý od roku 2008). (dinamit_1)
  • Je známo, že Ip Man byl závislý na opiu. (MiCM)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama