Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie som fanaticky uctievac originalu. Videl som ho len raz, takze vznik remaku mi nevadil, ale vzhladom na vysledok ho povazujem za absolutne zbytocny. Podme najprv ku kladom. Skvela technicka stranka, vdaka comu sme konecne mohli vidiet aj ako to vyzera v tej druhej dimenzii. Casting. Vsetci herci, vratane deti, su dobre typovo obsadeni. Lenze to je vsetko. Film postrada akukolvek atmosferu. Vsetky tie lakacky su neskutocne predvidatelne a vdaka plocho napisanym postavam som sa o ne vôbec nebal a tak nejak znudene som sledoval aky dalsi celkom kvalitny trik na mna vybafne. Takze vysledok je jedna velka remeselne natocena nuda. 4/10. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

U Kenana je víc než u kohokoliv jiného vidět, že měl před Poltergeistem na kontě pouze dětské filmy a tak ani není divu, že stvořil disneyovský horor pro celou rodinu. Bez napětí, lekaček, atmosféry, krve a s těmi nejklišovitějšími strašidly, která patří spíš do céčkových hororů. Navrch byl přítomen mě extra nesympatický a protivný chlapeček a dobrou vizitkou pro horor není ani fakt, že jsem se prakticky celou stopáž vesele uculoval. Ale přesto jsem se bavil, což má na svědomí nejspíš naivita, se kterou byl film točen a ukázková klišovitost, která je, chtě nechtě, svým způsobem poutavá. Tak trochu guilty pleasure. 50% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu řeknu, že originál z roku 1982 jsem neviděl. Tudíž to srovnání "předělávky" nemám. Nicméně jako samostatný film, remake z roku 2015 mě zaujal. Chtěl jsem ho vidět. Nečekal jsem moc, a proto řeknu, že to bylo dobré. Spíš, než jako horor thriller, tak se to celý film tváří jako rodinný horor v domě s naštvanými duchy. Je fakt, že tenhle film nikoho, ale nevyděsí. První "hororová" scéna přijde až za půlkou filmu a do té doby se nic moc neděje. Oproti třeba letošnímu Insidious 3 pozbývá tady jakoukoliv děsivou scénu. Nicméně za dobré považuju vrtačku ve zdi a scénu s klauny. Poltergeist je dost světélkující cgi podívaná, která možná ani nemá za úkol vyděsit, ale navodit tu správnou atmosféru hororu s příjemnými prvky filmu. Za plus určitě počítám herce jako Sam Rockwell, který je v roli vážně skvělý. A Saxon Sharbino jako starší dcera je sympatická. Sumasumárum jsem se bavil. Ale ani jedinou scénou mi film nezvedl ani jeden chloupek na těle. Což by možná horor měl, ale jak říkám, tak jsem si film užil. Ono se na tom příběhu s děsivým domem plným duchů asi nedalo ani moc co zkazit. [Extended] (68 %) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak sbohem a díky !! Doufám, že už se neuvidíme.." - "Nevím, proč všichni tohle říkají.." ;) Rodiče většinou těší, když je jejich dítě v televizi.. Tohle ovšem rozhodně není ten případ..;) Nicméně zmizení malé Maddy fantastické Kennedi Clements zamrzí víc než slabší castingový výběr pro role moderních vymítačů, protože ta si většinu scén ukradla pro sebe.. Poměrně dost nadějný britský režisér Gil Kenan pod Raimiho ochrannými křídly (s)plašil nad očekávání doslova duchaplný remake, který s velkou pokorou rozšiřuje původní skvostný snímek o ne úplně originální, respektive nové, myšlenky, s nimiž si nedávno, byť podstatně zdařileji, pohrál žánrový král James Wan ve svých Insidious.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zábavná hororová předělávka, kterou člověk v posledních minutách, hlavně díky zjevení Jareda Harrise opravdu nemůže brát vážně. První hodina je ale místy poměrně slušnej horůrek. Atmosféru se vybudovat povede a první strašení plně funkční. Hodnocení pod dvě hvězdy je zcela mimo mísu. Ti lidi se na to podle mě nekoukali a hodnotili maximálně trailer nebo něco podobného. Pro film je škoda že Insidious s Conjuringem předvedli ještě vyšší level. V mých očích je tohle i díky více než solidním hercům určitě jedna z lepších předělávek. Na tohle plivat nemá smysl. 60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se ve filmových studiích Pinewood v Torontu a Hamiltonu v Kanadě. (Cheeker)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama