Reklama

Reklama

The Railrodder

  • Austrálie The Railrodder (více)
Komedie / Krátkometrážní
Kanada, 1965, 24 min

Obsahy(1)

Poté, co si postarší anglický gentleman přečte v novinách reklamu na turistický výlet po Kanadě, rozhodne se tam dojít a všechno si to zkusit na vlastní kůži. Rok před svou smrtí poslal Buster Keaton svého Friga na formálně i obsahově podobné dobrodružství, u jakých zakopával o vlastní nohy nebo metal kotrmelce ve svých začátcích a symbolicky tak celou cestu uzavřel... (Morien)

(více)

Recenze (11)

Morien 

všechny recenze uživatele

Souslovím pohlazení na duši moc neplýtvám, ale tady ho klidně vysypu všechno, co mi ještě zbývá v kořence. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Buster Keaton na stará kolena opět na mašině. No, tentokrát spíše na mašince. Ale i když je jeho dopravní prostředek (ve srovnání s Generálem) opravdu malý, nápadů a legrace uveze dost. Byla to milá výprava. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Na sklonku svojho života sa Buster Keaton vrátil k mašinke a pomohol nám zaspomínať na svoj legendárny film z čias nemej éry. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Poslední film, na kterém se Keaton podílel jako režisér. Starý Buster, netypicky jako anglický gentleman, se vydá do Kanady, kterou projede od východu na západ na malé drezíně, z jejíž úložné bezedné skříňky vyndává vše, co momentálně potřebuje. Cestou míjí krásy kanadské přírody a zároveň zažívá drobná komická dobrodružství. Tohle je starý dobrý Buster Keaton, který bere život tak, jak běží, a nic ho nedokáže rozrušit. Railrodder je jakýmsi epilogem Keatonovy filmové kariéry, vrací se zde ke svému legendárnímu Frigovi na mašině. Jako takový je i trochu smutný, protože Keaton ve svém placatém slamáku a se svým neustále zachmuřeným zaměstnaným výrazem už navždy odjel na své drezíně bavit pánaboha. Film je skutečně v duchu němých Keatonových filmů, ovšem ne že by Keatonovi nepřál zvuk, ten mu byl fuk, ale nepřála mu filmová studia. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemná krátká road-movie "němá" groteska, která dává vzpomenout na němou éru slavného Bustera Keatona. Hezky to uteklo, příjemně pohladilo po duši a rozhodně nezapadlo ani za klasiku jeho staré tvorby. Palec nahoru. 75% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Nádhera... Smekám mistře...chvílemi sem se o vás bál, přeci jen už vám bylo skoro sedmdesát, ale dobře to dopadlo....:-) https://www.youtube.com/watch?v=xYmcN12M97o Režisér Gerald Potterton se s Busterem Keatonem častokrát dohadoval kvůli nebezpečnosti některých jeho gagů.Ten se choval ale stejně bláznivé jako za dob svého mládí.Naštěstí natáčení které samo o sobě bylo už tak dost nebezpečné, dobře dopadlo. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Keatonova posledná spomienka za starými časmi. Netradičná forma road-movie pripomínajúca grotesku samotnú road-movie skôr ubíja. Hlavý hrdina s nikým nehovorí, okrem neho tu skoro nikto nevystupuje a namiesto duchovného precítenia cesty ostáva si len užívať niektoré vtipné situácie hereckej legendy. ()

Reklama

Reklama