Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Ketri 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Tak já si myslela, že Korea bezpečně vede v počtu sebevražd studentů, kteří pak šeptají různě po školních chodbách a on je to nějaký celoasijský jev. Nicméně, něco tak úžasného jsem opravdu nečekala. Aamir mi dodal naději, že i přes pokročilý věk může vypadat člověk jako praštěný studentík, hurá. A vůbec, těmi dokonalými výrazy ve tváři vlastně hrál i beze slov. A také jsem si uvědomila, že mám i to velké štěstí mít přátele takového ražení. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Moje první tempa ve vodách indického filmu a hned na mě vyhoukl tenhle žraločí kalibr. Zábavný příběh a trochu jiný filmařský pohled na věc naštěstí přeráží tříhodinovou stopáž, takže vám přijde, že na to čučíte tak hoďku a půl. Fakt stojí za to se na tenhle kus poctivýho filmu podívat. Na svý si přijdou milovníci komedie, dramatu, hudby i ubulených scén. ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

chce to jen zatnout zuby nad tou šílenou stopáží a s otevřenou myslí se naladit na nereálnou indickou pohádku, která je plná jakéhosi zvláštního (indického?) smyslu pro humor a ždímá emoce hodně netradičním způsobem, třebaže máte z počátku tendenci se tomu bránit.. já jsem zkrátka nikdy nic ani vzdáleně podobného neviděl, takže i přes jistou nevyrovnanost jednotlivých pasáží (která je ale přebita tím, že film jako celek funguje skvěle) musím být ve výsledku spokojen :) ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Bollywoodem nakonec dopadlo dobře. Muzikálových pasáží s otřesnou hudbou, při kterých se mi bude chtít umřít studem za tvůrce, bylo úplné minimum. A ani tříhodinová stopáž a slzavá údolí na konci filmu mi nezabrání říct, že jsou 3 idioti nadpůrměrná komedie. Jak moudře říká Norbert Lichý v Comebacku: "Když to srovnám s Temelínem, tak velký výbuch to zase nebyl." ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Vidhu Vinod Chopra, Rajkumar Hirani, Abhijit Joshi .. Once upon a time in Indian College. _ Před pár dny jsem na chvostu žebříčku IMdb TOP 250 narazil na snímek s nicneříkajícím názvem „3 Idiots.“ Samozřejmě mi to nedalo a film, bez jakéhokoliv dalšího obeznamování, jsem začal shánět. Už při obstarávání mne lehce zarazilo doplňkové 'Hindi'. Jelikož jde o kinematografii, kam se již nějaký čas chystám plně vkročit (Earth, Lagaan a několik dalších kousků mi doma už leží), přišlo mi, že by to nemusela být ze startu nejhorší volba. Avšak další menší šok nastal v momentě, když se mi při spuštění na přehrávači objevilo závratných 2:51:07 ! Při tom (nézrovna)málu, co o Bollywoodu vím, se mi okamžitě vyobrazila představa spousty vaty v podobě tanečních a pěveckých čísel (které tam samozřejmě jsou, ale ne tolik a už vůbec nejde o nic nesnesitelného - nuž, asi mne Danny Boyle proškolil dostatečně). Z herců, které neznám, mne zaujal zejména Aamir Khan a to hlavně tím, že vypadal jak mladá verze Toma Hankse. Při samotné projekci mi tak dlouho netrvalo se aklimatizovat, divných či barevných filmů jsem již viděl spousty. Přebarvenost, občasnou kýčovitost a jednoduchou, přesto silně fungující, dějovou linku tak nebyl problém přijmout a plně se naladit na maximální zážitek. Zkrátka AAL IZZ WELL. ___ Něco takového, pocitově emocionálního, místy skvěle komediálního, místy až přepáleného a pak zase dojemného jsem zažil naposledy, když jsem „tenkrát objevil“ Jižní Koreu. 100%. Není to střízlivé, ale momentálnímu zážitku zcela adekvátní. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Film bol natočený odzadu, súčasné scény boli natočené prvé a potom scény na vysokej škole. (DEGESH)
  • Rola Rancha bola ponúknutá Shahrukh Khanovi, ktorý ju však pre nedostatok filmovacích termínov odmietol. (Laslo)
  • Uzavretie stávky troch kamarátov s Chaturom a vyhodnotenie stávky pripadlo na 5. septembra, kedy sa v Indii oslavuje deň učiteľov. (Laslo)

Reklama

Reklama