Reklama

Reklama

Fontána pro Zuzanu 3

  • Slovensko Fontána pre Zuzanu III (více)

Obsahy(1)

Další osudy Zuzany, tentokrát z horké Afriky, kam se vypravila, aby pomohla příteli od nechtěné svatby. Na dva předchozí snímky nyní volně navazuje i díl třetí, odehrávající se v exotickém prostředí Viktoriiných vodopádů. Sem přijíždí Zuzana se svým kamarádem původně jako alibi, proč si nemůže vzít nevěstu, jemu určenou již od dětství. Jak už to tak ovšem bývá, vzájemné vztahy se komplikují. Z odmítané nevěsty se totiž vyklube krásná modelka a Zuzana potkává sympatického novináře. Snímek samozřejmě provází výborná muzika, na níž se podíleli Vašo Patejdl, Jožo Ráž, Ján Baláž, Laco Lučenič a Ibrahim Maiga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Slovenský režisér Dušan Rapoš ma s tou svojou "Fontánou pre Zuzanu" otravoval od roku 1985, kedy natočil pôvodný film. Vôbec ma to neoslovilo. Šedá paneláková nuda. V roku 1993 sa pokusil natočil super cool pokračovanie, ale bola to rovnaká nudná somarina. Duo Paľo Habera a Ibrahim Maiga bolo poriadne trapné. Ale Rapoš si nedal pokoj a v roku 1999 zrežíroval tretí diel. Africké dobrodružstvo dopadlo katastrofálne. Otrasný film. "Fontána pre Zuzanu 3" je odpad! ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Asi bych měl na úvod napsat, že jsem Fontáně II jakožto dokonalému béčku dal bez váhání pět hvězdiček. Ale toto pokračování jsem nějak nedokázal pochytit. Jestli jsem to dobře pochopil, ten černošský pohodářský týpek, co minule jezdil s kamionem, tady sklopí ocas a vyrazí do Afriky za nevěstou vyjednanou smluveným sňatkem. No, a pak už se nic neděje. Jakýsi novinář tam deklamuje nějaká moudra, Zuzana s ním má z nějakého pro mě záhadného důvodu jakési techtle, kolem chodí malí černoušci i velcí černoši mudrující cosi o tradicích. A občas zazní píseň "Voda, čo ma drží nad vodou", která mě provázela mojí roční vojenskou službou. Celé je to natáčeno nějakým filtrem, který si tvůrci půjčili zřejmě z Limonádového Joea. Tak dáme aspoň jednu hvězdičku, i když nevím, proč. ()

Reklama

arkis 

všechny recenze uživatele

Najhorší slovenský film 90. rokov. Sentimentálna zlátanina, trápne presladená umelým sladidlom všetkých známych klišé a pripomínajúca skôr nevydarenú paródiu s neuveriteľne zlými hereckými výkonmi (sorry, pán Labuda). Nádherné africké exteriéry na film proste nestačia, pán režisér. Stačilo vydať iba soundtrack, ten jediný za niečo stojí. ()

BlueNeon81 odpad!

všechny recenze uživatele

Nepochopím jednu vec, ako je možné, že postava Zuzany je rodená Bratislavčanka, zo začiatku sa film dokonca odohráva v Bratislave a Eva Vejmělková "mluví"??? Megafail, pán Rapoš, megafail. Ani Voda, čo ma drží nad vodou to nezachránila. A tak sa pán Rapoš chválil, že mu film strihal hollywoodsky strihač a že ide vôbec o prvý slovenský film so zvukom DTS (na DVD to je aj tak len so stereo zvukom). Vyhodené peniaze (spolufinancoval Fruni a jeho Horizont Slovakia) a celonárodná hanba. Takto končia režiséri s červeným diplomom. ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Hrozné, hrozné.. nevím, jestli jste viděli originál nebo verzi s dabingem, já měla to "štěstí" vidět druhou verzi.. Ibrahim Maiga hrozně šišlal, někdy tak zasyčel, že jsem mu ani nerozuměla :/ nerozuměla jsem mu dokonce ani po zpětném přetočení :D jinak dějově je tenhle díl asi "nejpropracovanější", protože když to srovnám s předchozími díly, tak ty jsou téměř o ničem. I tak mi ale tenhle přijde nejhůř natočený (záběry a scénář byly prostě tak trapně vtipný, že jsem musela koukat až do konce) :D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (10)

  • Prvý slovenský film, ktorý bol nakrútený v angličtine, so zvukom DTS a postprodukovaný v Hollywoode (strih, zvuk) či Johannesburgu (laboratórne práce). (Raccoon.city)
  • Ibrahima Maigu nadaboval Maroš Kramár, ktorý si s ním zahral v druhej časti. (MFJD)
  • Film je venovaný pamiatke Jozefa Urbana, autora titulnej skladby, ktorý tragicky zahynul. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama