Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny příběhu je parta patnáctiletých školáků, kteří právě ukončili základní školu a prožívají své poslední prázdniny před tím, než se rozejdou na různé střední školy. Středobodem všeho je opuštěná vyschlá fontána uprostřed sídliště, u níž se všichni scházejí. Hvězdami party, která se tu schází, jsou dvě hezké dívky, Bela a Zuza. Film však sleduje nejen jejich osudy, problémy a pocity a chování v různých životních situacích, jejich lásky a nelásky, omyly a usmiřování. Mozaiku doplňují postavy jejich rodičů, sourozenců i dalších dospělých, mezi nimiž je výraznou postavou zejména starý pan Domorák, který mladé neustále kritizuje. Z party je největší pozornost věnována mladému budoucímu automechanikovi a muzikantu Olinovi, který se z lásky k Zuze rozhodne starou fontánu opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Ohromná ubíjející sídliště co vyrostla za komunistů a první lásky puberťaček a zkušenosti s kluky. Dokonce si vzpomínám, že jsme na to šli se základkou. My těžký frajeři ze sedmý jsme už samozřejmě věděli,(od těch co na tom už byli), že si Evička sundá tričko. V dobách kdy nemálo kluků bylo vydřenejch z Angeliky to byla mňamka, zvlášť kdy se dávala hvězdička před filmem snad u každý kriminálky. Zpátky k filmu, kromě nostalgie z dětství vzpomínám, že se mi líbily i ty písníčky. Na letním táboře poté vypukla "móda" a nosily se dudlíky kolem krku a kdo měl navíc tenkou kůžičku kolem zápěstí to byl úplný king. ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s ostatnou tvorbou Dušana Rapoša vysoký nadpriemer, ale na bežné pomery jeden veľmi priemerný film, kde jeho klady sú dobová hudba a herecký výkon Slava Záhradníka (áno, ten Oné z Pacha), inak je to veľmi kŕčovitý až banálny príbeh o dospievajúcej mládeži 80tych rokov. Predabovaná neplnoletá Vejmělková s náhodne odhaleným bujným poprsím je ešte jeden klad, ale ten sa už týka trilógie samotnej (veď ako je možné, že rodená Bratislavčanka hovorí v dvojke československy a v trojke česky? najväčší fail v kontinuite), jej potmavšia kamarátka s bizónmi v podpazuší s hlasom Zuzany Tlučkovej, či postava Zuzaninej staršej sestry, ktorá je tak príšerne naivná a infantílna, že to trieska dverami, už patria k mnohým nedostatkom filmu. Ale ako som spomenul, je to priemer. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No, asi takhle - Fontána není nějak špatný film, zapadá do svojí kategorie a kromě několika opravdu povedených písniček (určených především osobám ženského pohlaví o generaci starším než jsem já:)) a kouzelné slovenčiny mladičké Evy Vejmělkové nepřináší skoro nic...tedy alespoň mně ne:) To by bylo na dvě hvězdy, protože vyložená ztráta času první Fontána není, to je až ta druhá:) A ta třetí je, ehm, příšerná, to je asi to slovo:) A ta třetí hvězda je za nefalšovanou radost v očích mojí přítelkyně;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Som zvedavý, kto bude platiť vodu.“ Nostalgická sídlisková bomba z roku 1985 o láske tínedžerov v réžii Dušana Rapoša, ktorej nechýba poetika ani ak ste vyrastali na dedine a nikdy ste nejazdili na Škode 100 tzv. "kilečku". Ale nebyť bravúrnej hudobnej stránky (Grigorov, Elán, Patejdl, Filan, Záblacká), bol by som prísnejší. Podstatne. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Muzikalovy hit 80-tych let v celem Ceskoslovensku.Puvabna,mladicka,tehdy jeste neznama,Eva Vejmelkova a nejposlouchanejsi pisnicky te doby a zrodil se hit.Ano,urceny predevsim mlademu pubiku,tedy o mladych pro mlade,ale myslim,ze i po letech ma sve kouzlo.Jednoduchy pribeh a scenar.Slusna rezie,vcetne hudebnich pasazich a velmi prirozeni mladi herci.Myslim,ze prave proto se film stal takovym hitem.U me ma jasnych 55%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (32)

  • Viki (Robo Grigorov) jazdí vo filme na motocykli BMW R-12 z roku 1935 a Olino (Jirí Bábek) sa preháňa na Jawe Stadion S11. (Raccoon.city)
  • Milióntemu divákovi filmu odovzdali ako prémiu moped. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama