Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesty víry představují cyklus převážně českých dokumentárních snímků, spojených tématem náboženské víry. Tato víra je základním motivem dokumentů, na který pak ovšem navazují a z něhož vycházejí i motivy další. Víra, jako bezprostředně nezobrazitelný fenomén, je v dokumentech prezentována aktivitami jednotlivců či společenství, včetně (nikoli ovšem výlučně) nezištnou vzájemnou pomocí lidí. Přitom pohled těchto dokumentů nezůstává zaostřen pouze na přítomnost, ale dovede pracovat i s kontextem historického vývoje. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tak jsem díl o nás zenařích z Brna viděla. Celý. ♥ Michal který má krásný hlas a je vtipný, Jirka který je svou upovídaností úžasný, Zdeněk který mi jedno sezení půjčil svoje oblečení když jsem byla zmoklá abych neprochladla, Jana kterou jsem už dlouho neviděla a v neposlední řadě Kamil. Náš symbol krásy v našem meditačním centru. Při chůzi ho všichni následujeme a jako muž roku nás všechny vede. Cituji od nás Brňáků všem milovníkům zenové meditace: Cítících bytostí je nezpočet, slibujeme je všechny zachránit. Sebeklamy jsou ustavičné, slibujeme je všechny prohlédnout. Učení jsou nekonečná, slibujeme je všechny poznat. Budhova cesta je nepochopitelná, slibujeme ji dosáhnout.  ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zhlédnutý díl MALOVANÉ KLÁŠTERY věnované pravoslavným klášterům na BUKOVINĚ v sv. Rumunsku s průvodci Januszem Klimszou a jedním mnichem. Nádherné malby na vnějších (!) zdech chrámů staré stovky let. Neuvěřitelné! +++KNĚZ, KTERÝ ZRADIL VLAST I VÍRU věnovaný Josefu Plojharovi, 20 let do obrody 1968 ministr zdravotnictví a po srpnu opět poslancem do r.1981! ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Církev je systematicky vytvořená hierarchie moci, kam věřící odevzdávají svůj rozum své peníze a svoji zodpovědnost a která je odděluje od osobního vztahu s vesmírným Vědomím... A pakliže dělají takzvané dobré skutky, je třeba se ptát co za to. Úpis krví? Vyzobávám si témata "nad církevní"... Jak věří věřící v Husovicích, Duchovní doteky Jana Potměšila, Chci být lidem co nejblíž Dítě těch, kteří přežili Pragovkou na Haiti Andělské tóny Klášterní speciality, Ozvěny ticha, Sám se sebou, Kněz, který zradil vlast i církev,  Otevřené dveře, Příběh listu pro papeže, Klášter na ostrově 4*, Hledání harmonie, Povoláním člověk, Papežští astronomové, Hlasy staletí. ()

xdutchx 

všechny recenze uživatele

Je moc hezké vidět co jsou lidé schopni pro sebe navzájem udělat, bez vidiny hmotnych statků, protože jsou jen dobří. Pak si člověk uvědomí jak moc na sobě ještě musí pracovat, aby se mnohým lidem zachyceným v pořadu jen přiblížil a nebyl jen zbytečným divákem případně kritikem. :-) Nehodnotím technické provedení ale smysl pořadu. Je krásně vidět, že kdo si zamiluje Boha, ten si zamiluje i člověka. ()

Hedka 

všechny recenze uživatele

Videla som iba jednu časť, ale nie som si istá, či je to ten správny spôsob ako "prezentovať" vieru. Ako veriaca som mierne sklamaná touto zvláštnou, dokonca občas aj trochu zavádzajúcou a povrchnou variáciou na takúto vážnu tému. Po formálnej stránke nemám výhrady, ale chýbal mi tu aspoň náznak hlbšieho mysterium fidei.... (30.1.2011) Musím svoje hodnotenie opraviť, pretože som videla ďalšie časti a tie boli vynikajúce. Najmä tá so sympatickým Jimom Duttonom, americkým astronautom. Také živé a hlboké svedectvo viery ma veľmi milo prekvapilo a potešilo. (27.2.2011) V týchto dňoch som videla ďalší diel o Anne Bohuslave Tomanovej z r. 2003, réžia Kristína Vlachová. Veľmi dobrý (12.8.2014). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama